Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole inedite, in Romania - Cultivarea alunului!

de Ilinca Dobrescu 29 Ian. 2013 8759
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce afaceri agricole vom lansa in 2013, in Romania? Sa fie cultivarea andivelor, a rapitei, a mustarului, a afinelor? Sa fie o investitie in cultivarea legumelor in sistem ecologic sau poate ca vom miza pe plante medicinale, asa cum procedeaza investitori puternici. O optiune neglijata de multi investitori este cea referitoare la cultivarea alunului, arborele care ofera fructe ce se comercializeaza la preturi extrem de avantajoase pentru detinatorii acestor plantatii.

"Alunul poarta denumirea de Corylus avellana, fiind un arbore care creste incet si produce alune abia dupa 4-5 ani de dezvoltare. Florile alunului apar inainte frunzelor, alunul fiind verde cca 250 de zile pe an, ceea ce il face sa fie dorit in gradini pentru efectul decorativ deosebit", noteaza site-ul gradina.acasa.ro.

Mai mult, sursa citata noteaza faptul ca alunul prefera vaile deschise, acolo unde solul este usor umed. Demn de luat in considerare este si faptul ca alunul este foarte rezistent la temperaturile scazute de pana la -30 de grade. Unii aluni reusesc sa ajunga la varsta de 80-100 de ani.

"Alunul creste de regula sub forma de tufe, cu tulpini drepte, putin ramificate, ce ating o inaltime de 5 - 6 m. El creste rar ca arbore când insa poate atinge 10 m inaltime. Un arbust poate atinge varsta de 80 - 100 de ani.", descoperim pe wikipedia.org.

In ceea ce priveste seria de conditii prielnice pentru plantarea alunului, site-ul clubagricultura.ro noteaza ca "cele mai bune soluri s-au dovedit cele cu textura medie de tipul: lutoase, luto-nisipoase, nisipo-lutoase si luto-argiloase. In zona subcarpatica, precum si in zona colinara se intalnesc o serie de soluri favorabile culturii alunului ca: aluviuni, brune de padure, brun-roscat si chiar cele argilo- iluviale, cu un continut mai scazut in argila."

Mai mult, conform aceleiasi surse, alunul are mare nevoie de apa, reusind bine numai in zonele in care suma precipitatiilor anuale este de 700 - 1200 mm. Atentie la faptul ca precipitatiile in exces pot influenta in mod negativ cresterea si dezvoltarea pomilor, noteaza clubagricultura.ro. Bolile criptogamice pot aparea din cauza acestui exces de apa.

Iata o afacere agricola in care putem incerca sa investim in 2013, mai ales atunci cand detinem deja terenul potrivit si capitalul financiar necesar. Investim treptat, testam diverse soiuri si diverse concentratii de ingrasaminte, mizam pe ecologism si pe hedging, desigur.

Mult succes si afaceri agricole profitabile!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceri agricoleafaceri cu alunafaceri alunafacere aluncultivarea alunului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole cu bani putini

de Camelia Diaconu
15 Feb 2021
Deschiderea unei afaceri nu inseamna intotdeauna o investitie majora pe care sa o recuperezi intr-o perioada indelungata de timp. Tot mai multe...

Afaceri agricole de succes cu florile-confetti

de Adela Simonescu
02 Apr 2014
Micile petale de flori delphinium reprezinta cea mai noua inventie pentru infrumusetarea oricarei nunti. In loc sa folosim confetti din hartie,...

Afaceri agricole cu naut? De ce nu!

de Matei Antonescu
02 Sep 2013
Nautul (Cicer arietinum) are o mare importanta pentru industria alimentara si persoanele care cauta alimente bogate in proteine. In mod special...

Afaceri agricole cu ... rucola!

de Ilinca Dobrescu
05 Aug 2013
Romanii ii spun voinicica insa nu o vei gasi sub aceasta denumire prea des. Mergi la supermarket si uneori dai peste ea. Cel mai des o gasesti in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]