Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu lumanari - confectionarea lumanarilor ascutite

de Idei de afaceri 01 Oct. 2014 3733
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrei sa incepi o mica afacere bazata pe comfectionare lumanarilor? Este cazul sa exersezi! Noi iti oferim informatiile.

Iata cum poti confectiona 6 lumanari ascutite cu lungimea de 25 cm si diametrul de 1,2-1,9 cm.
 
Echipamente si materiale necesare pentru confectionarea de lumanari ascutite:
 
vas pentru topirea cerii avand adancimea minima de 30 cm; vas de fierbere cu fund dublu; baie de racire; termometru pentru ceara; foarfece; 3 kg de parafina; 3 fitiluri subtiri avand lungimea de 60 cm; aproximativ 60 g de vopsea. 
 
Optionale: cadru de scufundare sau suport de sustinere a fitilurilor;  dispozitiv pentru formarea bazei. In caz ca nu se foloseste baia pentru racire, ceara va fi lasata sa se intareasca pe fitil, timp de aproximativ cinci minute, inaintea unei noi scufundari.

Mod de lucru:

Se scufunda fitilurile de 30-45 ori, timp de cate 3-4 secunde, in amestecul de ceara topita si vopsea. Fitilurile trebuie sa fie sustinute de mijloc astfel incat sa nu se atinga nici in timpul scufundarii, nici dupa ce au fost scoase din ceara topita. Dupa fiecare scoatere urmata de scurgerea excesului de ceara, lumanarile se agata sau se scufunda in baia de racire. In acest ultim caz, trebuie ca toata apa de pe lumanari sa se usuce inainte de a se proceda la o noua scufundare, caci in caz contrar suprafata lor poate prezenta bule de aer.
 
Daca se utilizeaza un cadru de scufundare, atunci bucatile de fitil trebuie sa fie taiate in jumatate, pentru a avea lumanari cu lungimea dorita. Daca in locul cadrului de scufundare se utilizeaza un  suport de  sustinere a fitilurilor, acestea trebuie, de asemenea, sa fie taiate in jumatate şi  apoi  intinse cu mici greutati prinse de capete.
 
Temperatura cerii trebuie verificata periodic pentru a nu se modifica prea mult. Daca lumanarile nu prind multa culoare, atunci ceara este prea fierbinte. Daca acoperirea colorata este neuniforma, atunci ceara este prea rece. 
 
Dupa mai multe scufundari, va fi  nevoie  ca  sa se adauge ceara in vas in locul celei dislocate cu fiecare lumanare obtinuta.
 
Finisarea lumanarilor
 
Pentru asigurarea unui finisaj lucios al lumanarilor, se mai scufunda lumanarile inca o data in ceara topita şi incalzita la 82°C. Apoi, acestea se agata şi se lasa la racit timp de zece minute.  Se taie capetele fitilului cu foarfecele. 
 
Daca lumanarile urmeaza sa fie asezate in sfeşnice sau alt fel de suporturi, capetele se zimteaza cu un dispozitiv pentru formarea bazei. In acest scop, se pune dispozitivul in tigaie si se incalzeşte la foc potrivit. Dupa ce dispozitivul s-a incalzit, se introduce in el fiecare lumanare, pentru cateva secunde. Excesul de ceara se scurge in tigaie, iar lumanarile vor avea finisarea dorita a bazei.
 
Prevenirea incovoierii lumanarilor la caldura
 
In zonele cu clima foarte calda se constata adeseori ca lumanarile au tendinta sa se incovoaie. Acest fenomen poate fi prevenit, daca inainte de ultima scufundare a lumanarilor se adauga in vas o cantitate mica de parafina cu punct de topire la 82°C. Aceasta scufundare trebuie facuta repede, caci temperatura ridicata a cerii poate sa topeasca lumanarile. 
 
Daca nu se gaseste parafina pentru lumanari cu punct de topire la 82°C, atunci ea se poate inlocui cu un amestec format din 60 g de cristale pentru luciu cu punct de topire la 88°C, şi 30 g de parafina cu punct de topire la 60-63°C.
 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacerilumanariconfectionarea lumanarilorlumanari ascutite

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]