Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de viitor: Suedia este nevoita sa importe anual 800.000 de tone de gunoi

de Adela Simonescu 23 Sep. 2013 6151
4 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Suedia se numara printre tarile europene care recicleaza in asa masura incat deseurile ramase nu sunt de ajuns pentru termoficarea tarii.

In fiecare an, statul este nevoit sa importe 800.000 de tone de gunoi, noteaza Huffington Post. Si asta datorita faptului ca cetatenii Suediei sunt atat de puternic implicati n problemele de mediu, recicland majoritatea deseurilor din gospodariile proprii. La final, doar 4% din ce ramane ajunge in depozitele de deseuri, adica total insuficient fata de cantitatea necesara pentru termoficarea Suediei.

In prezent, 20% din termoficarea tarii provinde din arderea deseurilor si peste 25.000 de locuinte sunt alimentate cu energie electrica din aceeas sursa, noteaza sursa amintita.

Esential de notat este faptul ca in Suedia este obligatorie reciclarea deseurilor din cadrul gospodariei proprii iar producatorii au luat toate masurile pentru ca materia reziduala sa fie gestionata si preluata cu usurinta cat mai mare.

In comparatie cu Suedia, americanii recicleaza doar 34% din deseuri, conform Agentiei Pentru Protectia Mediului din Statele Unite.

Cat despre Romania, lucrurile cu siguranta ar putea sta mai bine. Antreprenori, v-ati gandit sa intrati in aceasta industrie ce detine sanse maxime de reusita? Nivelul competitional este redus, viitorul afacerii este asigurat iar nevoile ce trebuie acoperite sunt cu adevara importante! Initiativa Suediei ne inspira sa incepem o afacere, una cu potential deloc neglijabil!







Tags: import de gunoitemoficare gunoireciclare gunoireciclare deseuriafaceri reciclare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]