Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri pe cont propriu? Crezi ca esti in stare?

de Maria Nicutar 18 Dec. 2011 4679
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile pornite pe cont propriu sunt proiecte extrem de dificile. Multi romani se orienteaza catre parteneriate de afaceri, catre diverse asocieri si afilieri. Cautam alti antreprenori sau potentiali antreprenori care sa ne ajute, sa ne sustina, sa ne sprijine pe drumul sinuos al afacerilor. Cu toate acestea, sunt multi care cred ca se vor descurca singuri si multi care nu vor sa se implice in parteneriate. Lipsa increderii, dorinta de autonomie totala, lipsa partenerilor?

Oricare ar fi motivul pentru care doriti sa intrati in afaceri pe cont propriu, trebuie sa luati in calcul cateva aspecte vitale, aspecte de care depind afacerile dvs si potentialul lor de a deveni afaceri de succes, afaceri profitabile timp indelungat:


1. Detineti idei de afaceri simple, mici, idei de afaceri de care sa va puteti ocupa singur si apoi proiecte viitoare pe care sa le rezolvati pe cont propriu?

2. Detineti toate specializarile de care aveti nevoie pentru a va aduce proiectele si ideile de afaceri in stadiul in care vor deveni afaceri de succes? Nu neglijati faptul ca orice afacere, cat de mica, cat de simpla ar fi, are nevoie de marketing, de promovare, de advertising, de contabilitate, de expertiza fiscala si lista nu se opreste aici. Un partener de afaceri cu o specializare strategica va poate ajuta sa reduceti cheltuielile cu procesul de cooptare si salarizare a unei suite de profesionisti.

In fapt, sunt numeroase aspecte pe care multi antreprenori le evita, le neglijeaza, le considera inutile. Se gandesc ca vor detine o ferma de porci si nu vor avea nevoie sa isi promoveze imaginea, serviciile, produsele. In realitate, lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par.

3. Aveti la dispozitie timpul necesar pentru a va ocupa de toate aspectele necesare functionarii afacerii dvs? Ganditi-va la toate sarcinile si responsabilitatile de care urmeaza sa va ocupati si stabiliti si un program realist de lucru. In cazul in care ziua de lucru nu trebuie sa aiba mai mult de 24 de ore la dispozitie, totul va merge conform planului.

4. Detineti capitalul necesar start-up-ului si apoi perioadei in care trebuie sa va sprijiniti afacerile din propriul buzunar pana cand veti atinge pragul de breakeven? Este bine sa fiti entuziasmat si pasionat de ideile dvs de afaceri, insa trebuie sa implicati si doze importante de realism, de obiectivitate, de pragmatism in conducerea afacerilor dvs. Partenerii de afaceri va pot ajuta cu sume de bani care pot face diferenta intre faliment si supravietuire, intre supravietuire si profit real.


Tags: afaceriafaceri pe cont propriucapital afacerispecializare afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]