Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile la tara: cresterea prepelitelor si a gainilor de rasa

de Alina Constantinescu 06 Apr. 2018 3949
4.15 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea pasarilor la curte este o afacere profitabila pentru familiile care locuiesc in mediul rural. Prepelitele si gainile din rasa Brahma sunt ideale pentru cresterea intr-o mini-ferma ecologica intrucat nu necesita ingrijiri speciale.

Cresterea prepelitelor japoneze

Cresterea prepelitelor japoneze pentru oua si carne este o afacere cu un potential de exceptie. Piata este complet deschisa acestui tip de produse, fapt care constituie un argument cu greutate in favoarea demararii afacerii cu cresterea prepelitelor. Dar el nu este nici pe departe singurul: astfel, activitatea in sine este una foarte simpla si prezinta alte cateva avantaje importante, adevarate binecuvantari pentru orice potential intreprinzator.

Unul dintre avantajele afacerii este ca nu aveti nevoie de un spatiu pretentios. Ati scapat astfel dintr-un foc de o serie de cheltuieli majore, deoarece o crescatorie de 500 de prepelite poate fi amenajata intr-un spatiu de numai cativa metri patrati, ce poate fi amplasat oriunde: intr-un grajd, intr-o boxa existenta in casa, pe un coridor, pe o veranda, intr-un balcon sau chiar intr-un pod.

Puteti opta fie pentru varianta cresterii prepelitelor pe asternut de paie si pamant, fie pentru varianta cresterii lor in baterii, in ambele cazuri suprafata necesara fiind absolut modesta (maximum 20 mp).

Liviu si Virgil din Bucuresti, doi tineri economisti, au gasit atat de promitatoare ideea cu cresterea prepelitelor incat nu s-au lasat pana nu au pus-o in practica, chiar daca experienta lor in domeniu era nesemnificativa. Au pornit la drum cu un spatiu de 100 mp in cartierul Colentina, 150 de pui achizitionati de la Institutul Balotesti si cu  mult entuziasm. Iar dupa numai trei ani, ajungeau la cateva zeci de mii de pasari, gazduite in doua hale de 500 mp langa comuna Bragadiru, si la o productie de 10.000-12.000 de oua pe zi. Impresionant, mai ales daca ne gandim ca afacerea a pornit, fara exagerare, de la zero, avand doar doi angajati: Liviu si Virgil, care faceau absolut totul in firma.
 
Ei spun ca nu este greu sa cresti prepelite. „Procesul nu este complicat si nici solicitant, dar necesita totusi o doza importanta de atentie, mai ales in ceea ce priveste conditiile de igiena. De mare ajutor este faptul ca prepelitele se imbolnavesc greu. Sunt anumite boli pe care pasarile, in general, le fac, prepelitele – nu. Ele nu se vaccineaza, nu au nevoie sa li se administreze antibiotice, sunt adevarate “pasari ecologice”. Cea mai simpla varianta de start este cu un incubator si cu un prim lot de oua fecundate.”

Cresterea gainilor Brahma

O afacere cu gaini brahma poate fi o idee foarte buna atunci cand aveti o casa la tara sau vreti sa renuntati la viata agitata de la oras. Numita si "Uriasul gainilor", este foarte apreciata pentru gustul deosebit al carnii si al oualor. Docila si foarte usor adaptabila la orice conditii, gaina Brahma impresioneaza instantaneu prin marime si penaj (greutatea sa  este de 6,5 - 7 kg la maturitate, fapt care o transforma intr-o adevarata ”fabricuta” de carne, foarte eficienta din punct de vedere economic).

Carnea pe care o furnizeaza gainile Brahma este ecologica, fara niciun fel de conservanti, aditivi, hormoni sau antibiotice. Iar aceasta modalitate de crestere se va reflecta in calitatea carnii, constituind un argument solid in favoarea ofertei tale.
 
De asemenea, poti valorifica foarte bine si productia de oua (140-150 de oua pe an), mai ales ca aceste gaini dau oua si in timpul iernii, cand alte rase au o productivitate scazuta. Ea se creste ca oricare alta gaina, avand in plus avantajul ca rezista foarte bine la frig gratie penajului bogat.

Ouale gainilor Brahma sunt maronii, de dimensiuni obisnuite, dar au acel galbenus intens colorat, specific oualor de tara, fapt foarte apreciat de consumatori.
 
“Profitabilitatea unei astfel de afaceri consta in valoarea pe care o are o pasare Brahma, denumita si «Uriasul gainilor». O pasare poate costa intre 70 si 150 de euro, iar un ou are un pret cuprins intre 6 si 12 lei. Rasa Brahma este apreciata pentru frumusete, dar si pentru carne: o gaina da pana la 4 kg de carne, iar un cocos chiar si 7 kg.”, spune Adrian Gherghel din Baia Mare.



Tags: afaceri la taracresterea gainilorcresterea prepelitelorafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.15 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Afaceri profitabile in timpul liber

de Idei de afaceri
20 Mar 2024
O idee de afacere profitabila pe care o poti demara in timpul liber este realizarea de caricaturi personalizate. Pentru aceasta afacere nu este...

3 idei de afaceri profitabile care tin cont de nevoile de baza ale potentialilor clienti

de Idei de afaceri
14 Aug 2020
Chiar daca in Romania, dar si pe plan international, majoritatea businessurilor au fost afectate de pandemie, in anumite domenii s-au inregistrat...

5 idei de afaceri profitabile in 2020

de Florin Amariei
07 Aug 2020
Da, inca mai poti porni ceva care sa-ti aduca bani in acest an. Iata 5 idei de afaceri profitabile in 2020. Sa pornesti de la zero o intreaga...

6 idei de afaceri profitabile in 2020

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Daca vrei sa pornesti o initiativa antreprenoriala in acest an, atunci poti incerca una din aceste 6 idei de afaceri profitabile care sunt potrivite...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]