Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calin Popescu Tariceanu: Tinerii se pot lansa in afaceri chiar daca nu dispun de capital

de Alina Constantinescu 03 Nov. 2017 3237
2.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu prilejul unei dezbateri pe tema sectorului de comert organizata de Asociatia Companiilor de Distributie din Romania (ACDBR) la Academia de Studii Economice, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca tinerii pot incepe o afacere chiar daca momentan nu dispun de capital.

"(...) O sa ma intrebati - da, dar de unde sa obtinem bani, nu avem capital. Intr-adevar, este dificil sa pornesti in afaceri fara capital, dar eu va spun ce mi-a spus bunicul meu, care a fost om de afaceri: mi-a spus 'sa stii ca afaceri cu bani stiu toti prostii sa faca'.

Vreau sa va spun, astfel, ca trebuie sa va folositi inteligenta, Steve Jobs nu a avut bani la inceput, Bill Gates nu avea bani la inceput. Uitati-va ce imperii au dezvoltat, folosindu-si intelegenta”
, a declarat presedintele Senatului.

De asemenea, potrivit Mediafax, Tariceanu i-a sfatuit pe studenti sa fie atenti la ultimele tendinte in tehnologie si economie si sa isi aleaga cu grija codul CAEN deoarece lipsa unui cod CAEN specific poate fi un impediment pentru antreprenori in accesarea fondurilor europene.

Cu privire la sectorul de transport si distributie, acesta a spus ca in 2016 totaliza 75 de miliarde de euro, aflandu-se pe locul al treilea, devansand sectoare precum constructiile, energia si intermedierile financiare.

De asemenea, intr-un interviu acordat Agerpres, si Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat ii sfatuieste pe tinerii din Romania sa aiba curaj sa se lanseze in lumea antreprenoriatului. Acesta sustine ca tinerii romani ar trebui sa-si ia inima-n dinti si sa-si asume deschiderea unei afaceri, intrucat, daca au o idee buna si sunt dispusi sa munceasca, visurile lor pot deveni realitate.

Daca tinerii nu au curaj, totul va ramane in stadiul de idee. Potrivit acestuia, lipsa asumarii este o mare problema in Romania.

El a oferit propriul exemplu, aratand ca si-a deschis o firma in timp ce era angajat intr-o multinationala si, dupa mai multe luni in care a testat afacerea, s-a dedicat cu totul propriului business.

"Inainte sa fiu sigur ca firma mea porneste, am fost si angajat, si aveam si firma. Incercam sa ma ocup o ora, doua, trei pe zi de firma sa vad daca ma descurc, si eram si angajat. Asa am simtit eu felul acesta in care am spus ca e risc major, mi-l asum, simt ca este o oportunitate.

Am testat in paralel doua-trei luni, dupa care am zis "Ok, plec in firma mea, este momentul". Toti au zis ca sunt nebun, ca las o pozitie intr-o multinationala si ma duc eu sa incerc sa-mi fac o firma, mai ales ca eram foarte tanar. Dar am spus ca asta este ceea ce simt. Si asta le spun tuturor: curaj, foarte mult curaj si sa-si asume."
, a explicat Ilan Laufer in interviul acordat pentru Agerpres.


Tags: afacere fara capitaloportunitati de afacerifonduri europenestart-up-nation

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cu fonduri europene, transforma un aliment vechi de mii de ani in bani cat se poate de actuali!

de Zenobia Badescu
20 Feb 2016
Aceasta cultura este sustinuta cu fonduri europene, prin PNDR - submasura 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Iata o buna oportunitate de...

Afacere verde cu fonduri europene - valorificarea productiei de salcie energetica

de Zenobia Badescu
05 Dec 2014
Modul in care veti valorifica productia trebuie sa va preocupe inca dinainte de infiintarea plantatiei. Noi va oferim variantele si dumneavoastra...

Oportunitati de afaceri pentru sezonul de vara

de Andrioae Ruxandra
04 Iul 2014
Cauti un job pe timpul verii? De ce sa nu-ti incepi propria afacere in loc sa lucrezi pentru altcineva? Pe langa indeplinirea obiectivului propriu de...

Oportunitati de afaceri de viitor: Cursuri de parenting!

de Maria Nicutar
10 Iun 2013
Sa fim parinti ni se pare tare dificil, uneori imposibil sa o scoatem la capat fara tipete si nervi. Nu reusim sa ne disciplinam copiii in mod...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]