Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de tare iti doresti ca start-up-ul tau sa aiba succes?

de Stefania Tale 12 Iul. 2011 4200
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista persoane care isi asuma riscuri si persoane care infiinteaza pur si simplu startup-uri. Acestea din urma fac din risc partenerul lor, stand cu ochii pe trofeu chiar si atunci cand lumea pare ca ar fi impotriva lor. O echipa de oameni de start-up pot face diferenta atunci cand cash-ul este foarte scazut si cand moralul este si mai jos.

"Pentru a-ti asuma un astfel de risc e nevoie de pasiune." Este o chestiune legata de "Cat de mult iti doresti acea companie? Este o adevarata tortura", spune Penelope Trunk, fondator si CEO la BrazenCareerist.com, care a dezbatut deschis teme legate de provocarile la care te supune cash flow-ul.



Trunk discuta lucruri pe care majoritatea antreprenorilor ar prefera sa le tina secrete, de exemplu cand compania ei nu a mai putut plati facturile, iar compania care oferea electricitate a trebuit sa ii taie curentul pentru neplata. Intr-un start-up, fiecare membru al echipei trebuie sa fie responsabil pentru tot ce se intampla in afacerea respectiva. Ai nevoie de oameni facuti pentru startup, iar daca ei nu sunt asa, nu ii poti schimba.

Chiar si daca ai echipa potrivita, sansele pentru succes pe termen lung sunt destul de limitate pentru un startup. Totusi, jocul se termina doar atunci cand jucatorii renunta, iar oamenii de startup se bazeaza pe cateva strategii pentru a persevera. 

Nu te infunda in datorii

Datoriile sunt deseori vazute ca parte din procesul de startup. In timp ce unele start-up-uri reusesc sa ia pulsul gradual, bazandu-se pe crestere, acestea sunt o exceptie. Majoritatea antreprenorilor vede datoriile pur si simplu ca parte din acest mare puzzle, incercand sa treaca acest factor in viitorul plan de afaceri.

Te poti descurca cu datoriile atata timp cat ai prospecti buni care sa te motiveze sa mergi inainte si sa castigi. Poti vedea o multime de oameni care s-au ridicat din faliment si care au cunoscut dupa asta un succes urias. 

Impartaseste povesti

Discutiile despre vremurile grele pot fi dificile pentru un antreprenor, in timp ce pentru ascultatori acestea sunt educationale, oferind inspiratie. Networkingul cu oameni care sunt pe aceeasi lungime de unda poate ajuta un antreprenor sa isi intemeieze conexiuni in afacerile reale si sa ramana concentrat atunci cand vin vremuri mai grele. In timp ce internetul joaca un rol important astazi, resursele traditionale precum cartile de dezvoltare personala si profesionala, conferintele si mentorii sunt foarte bogate in informatii.

Calitate mai presus de cantitate

Cand vine vorba de clienti si parteneri, mai putin poate insemna mai mult. Sa ai mai putini clienti iti permite sa te concentrezi mai mult pe nevoile a mai putini clienti de calitate. Clientii trebuie pretuiti, facandu-le oferte pe termen lung pentru a consolida relatia cu acestia, recunoscandu-le numele si multumindu-le pentru dezvoltarea afacerii tale. Acelasi lucru se aplica si partenerilor care isi doresc sa aduca echilibru in afacerea ta. 
 
Asadar, din moment ce startup-urile inseamna munca multa si multe ore in care castigi putin, antreprenorii ar trebui sa se concentreze pe calitatea rezultatelor lor in locul cantitatii platilor. Cel mai important, ofera clientului o experienta de calitate, prezentand servicii flexibile si taind costurile din alte zone daca este cazul.

Concentreaza-te pe intampinarea nevoilor clientului. Daca esuezi in a face asta, iti vei irosi resursele si energia. Nu incerca sa musti mai mult decat poti mesteca. Alege o piata sau alege trei lucruri pe care sa le faci si fa-le bine. Nu iti irosi resursele!

Creste venitul

Supraestimarea cash flow-ului este in topul greselilor pentru startup-uri, de aceea este recomandata o disponibilitate a creditului suficienta si cash pentru a finanta cel putin primele 18 luni.

Antreprenorii au doua mari griji: cash flow-ul pe termen scurt si cash flow-ul pe termen lung. Se intampla de multe ori ca proprietarii afacerilor sa inceapa treaba si pe parcurs sa realizeze ca lucrurile nu stau exact asa cum si-ar fi imaginat si ca le va lua 18-24 de luni pana cand afacerea se va sustine singura.

Indiferent ca e vorba de finantare, investitori sau inceperea unui startup fara capital initial, dezvoltarea unei afaceri se poate face si intr-o economie mai slaba. Toate startup-urile ar trebui sa se dezvolte la inceput pe baza de venit. In timp ce acest proces de dezvoltare este incet si static, antreprenorii sunt ajutati sa detina controlul si sa se concentreze pe construirea unei infrastructuri solide de business.

Indiferent care este abordarea de a construi un startup, este foarte important sa treci la actiune si sa incepi acest proces. Si contrariu fata de cum pare, o recesiune economica este o oportunitate pentru oamenii obisnuiti sa devina oameni de startup.

Daca nu ai un job (eventual unul de zi), este un moment foarte bun pentru a incepe sa construiesti ceva. Este o idee mult mai buna decat sa astepti pe tusa. Citeste carti, educa-te in acest stil, obtine inspiratie si fa ceva pe cont propriu!



Tags: start-upcash flowdatoriinetworking

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Estimarea corecta a costurilor unui start-up

de Idei de afaceri
30 Nov 2022
Pentru a-ti da seama exact de cati bani vei avea nevoie, va trebui sa faci o estimare a costurilor pe care afacerea ta le implica in cel putin...

Ministrul Finantelor anunta continuarea Start-Up Nation, desi a taiat bani de la MMACA

de Florin Amariei
06 Aug 2019
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, anunta ca Start-Up Nation va continua, in ciuda taierilor de fonduri de la Ministerul pentru Mediul...

5 Reguli de aur pentru succesul unui start-up

de Camelia Diaconu
30 Apr 2021
In ceea ce priveste antreprenoriatul, posibiliatile sunt multiple si nu se cunosc limite. Insa, dupa cum bine stiti deja, antreprenoriatul nu este...

Reguli importante pentru orice start-up in relatia cu clientii

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Intreg efortul de a incepe si a dezolta o afacere poate fi inutil daca nu dezvolti de la bun inceput o relatie buna cu clientul. Daca ai clienti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]