Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce afacere alegem, recrutare sau headhunting?

de Silviu-marian Banila 08 Apr. 2016 2657
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deschidem o firma complexa de recrutare in masa sau un birou discret de headhunting, pentru cateva posturi de conducere pe an?

Cercetarea pe piata muncii ne poate aduce bani buni, mai ales in headhunting. Practic, oricine poate demara o asemenea afacere, in masura in care doreste acest lucru cu adevarat. Pregatirea nu pare a fi necesara.

Flerul, relatiile si instinctul joaca un rol mai important. Secretul headhuntingului consta, deci, in abordarea directa si ireversibila a candidatilor, in vederea selectiei pentru posturi inalte. Merita o asemenea investitie?

Intr-o Romanie in care firmele isi cauta lideri stabili si eficienti, cu siguranta ca merita!

Ce-i motiveaza pe headhunteri? Ei bine, ca-n orice afacere, ei vor sa incheie contracte si sa le onoreze. Dincolo de asta, scopul lor este acela de a-si extinde influenta si renumele in comunitate, obtinand astfel cele mai bune deal-uri.

Strategiile headhunterului urmaresc atat multumirea clientului (angajatorul), cat si a persoanei care obtine postul de conducere mult ravnit, pe termen lung.

Risti in momentul in care esti selectiv? Desigur. Unii headhunteri, manageri sau angajatori se vor simti ofensati de caracterul statornic al unui candidat.

Headhunterii respecta oamenii care se respecta pe ei insisi si au standarde inalte. Headhunterii reusesc sa ocupe putine pozitii de conducere de pe piata. Nu ne putem baza doar pe prezenta lor.

Numai 3% din toate joburile sunt ocupate de persoane gasite de headhunteri. In acelasi timp, cele mai bine platite posturi stau in mainile acestora, gata sa fie inhatate de cei cu vocatie! Acesti „vanatori de capete” se ocupa doar cu „crema”, unde salariile au in coada multe zerouri.



Tags: afacereafaceriheadhunterivanatori de capeteangajatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]