Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce poti face astazi pentru ca ziua de maine sa fie mai productiva?

de Idei de afaceri 16 Nov. 2020 4118
3.57 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In calitate de antreprenor iti doresti sa faci cat mai multe lucruri in fiecare zi. Insa, pentru a experimenta succesul pe care ti-l doresti atat de tare, trebuie sa-ti gestionezi corect timpul, energia si sa te concentrezi asupra lucrurilor importante.

Trebuie sa acorzi o atentie deosebita problemelor importante si care necesita rezolvare rapida, evitand sa cazi in capcana micilor tentatii care intervin pe parcursul unei zile si care necesita fiecare cate 15 minute din timpul tau, cum ar fi verificarea e-mailului sau
a retelelor sociale. Gestioneaza-ti timpul cu prudenta.

Aminteste-ti permanent ca ceea ce faci in urmatoarele 5 pana la 10 ore, iti va afecta pozitiv sau negativ energia si starea mentala din timpul zilei urmatoare. Acest lucru inseamna: ce mananci, cata apa bei, in ce masura iti antrenezi corpul, cate ore dormi pe
noapte, toate acestea iti influenteaza tonusul in ziua ce urmeaza. Asigura-te ca faci lucruri care iti mentin fluxul de energie adecvat.

Cea mai mare distragere esti chiar tu

De cele mai multe ori esti aproape sa cedezi. Ai incercat vreodata sa scrii un email pe mobil fara sa acorzi atentie mesajelor sau notificarilor de pe site-urile de social media? Trebuie sa exersezi capacitatea de a te concentra si de a lucra efectiv pe perioade de timp cat mai mari pentru ca lucrurile pe care trebuie sa le faci sa fie rezolvate in cel mai bun mod.

Atunci cand faci un efort constient de a te concentra, trebuie sa-ti gestionezi timpul in avans. La sfarsitul fiecarei zile, acorda-ti un moment pentru a te gandi la sedinte, sesiuni de lucru sau intalniri pe care sa le programezi in functie de cat de prioritare sunt.

Exista ceva ce poti reprograma? Exista ceva ce poti anula? Exista ceva ce necesita o pregatire in avans?

Daca ai programate mai multe intalniri, le poti combina astfel incat sa nu fie nevoie decat de una singura? Decide asupra carui lucru vrei sa te concentrezi si asigura-te ca aranjezi totul astfel incat sa fii acolo unde trebuie sa fii, mintal si fizic, fara intrerupere.

Daca consideri ca ai nevoie sa petreci niste timp singur pentru a te gandi la lucrurile cele mai importante, acorda-ti 45-60 de minute pentru a fi doar tu cu tine, departe de celelalte probleme.

Ce inseamna sa faci o analiza a succesului? O data pe saptamana analizeaza in ce masura ai imbunatatit modalitatea de petrecere a timpului si capacitatea de concentrare in ultimele zile. Alege ziua de joi pentru a face acest lucru, nu pe cea de vineri, pentru ca in acest fel poti avea o imagine completa a ceea ce ai facut in timpul saptamanii, avand totodata timp suficient sa te incarci cu energie pentru finalul de saptamana. Acest lucru iti da in acelasi timp ragazul de a organiza orice lucru care trebuie facut inainte de a parasi biroul la sfarsit de saptamana.

Concluzionand, daca folosesti strategia adecvata de management a timpului, iti veiimbunatati simtitor productivitatea, asadar iti poti maximiza timpul si energia atat de necesare pentru a-ti indeplini obiectivele.

Descopera 5 pasi simpli pentru a deveni un lider increzator in fortele proprii >>


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: antreprenor de succesproductivitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.57 din 5 - 14 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]