Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea oilor - o afacere profitabila pentru fermierii romani

de Alina Constantinescu 31 Oct. 2016 4450
4.5 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Auzim in media despre romani cu afaceri de succes, cu afaceri profitabile la tara, cu miza mare pe capre, oi si bivolite. Si aflam ca cei care au afaceri in zootehnie nu pot face fata cererilor. Si aceste vesti sunt bune pentru romanii care au de gand sa puna bazele unor afaceri de succes la tara in 2016 si nu numai.

Ghita Adam, din Tarnaveni, judetul Mures, are o ferma de peste 250 de oi din rasa italiana Sarda. Acestea sunt cunoscute pentru productia mare de lapte si pentru ca se adapteaza rapid la conditiile pedoclimatice.

Oile sunt originare din regiunea Sardinia, iar in Europa, Italia conduce in topul tarilor producatoare de lapte de oaie, aici fiind exploatate peste 5 milioane de exemplare.

Cresterea ovinelor este o afacere de succes in Romania, in conditiile in care laptele, casul, lana si carnea sunt la mare cautare.

Initial, a cumparat din Italia 20 de miei si 4 berbeci si dupa ce a vazut ca se adapteaza la temperaturile din timpul iernii, in urmatoarea primavara a mai adus 25-30. Crescatorul muresean mai spune ca o data la doi ani aduce 2 berbeci pentru evitarea consangvinizarii.

Tanarul in varsta de 35 de ani spune ca o oaie ajunge la 40-50 kg, un berbec pe la 60-70 kg, iar mieii gemelari au o greutate cuprinsa intre 13-15 kg (la 4 saptamani). Mieii sunt hraniti in mare parte cu concentrate, acestea continand porumb, lucerna macinata, orz, grau si srot de floarea soarelui.

Spre deosebire de rasa Turcana, productia de lapte este mai mare, in medie, 2 litri de lapte pe zi.
Laptele este achizitionat de o firma din Brasov, iar pretul este de 2.7 lei pe litru.

Respectati legislatia in vigoare, obtineti autorizatiile necesare, puneti accent pe identificarea unei forme legale potrivite, pe realizarea unui plan de afaceri gata sa va lumineze calea catre profituri si porniti cu incredere o afacere in zootehnie!

Sursa: stiriagricole.ro



Tags: cresterea oilorcresterea ovinelorafacere cu oiafacere in zootehnieafacere la tara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 10 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]