Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa convingeti bancherii

de Marian Curelaru 14 Mar. 2014 2060
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aproape peste tot in lume, antreprenorii resimt din plin dificultatile tot mai mari de creditare. Obtinerea unui imprumut pentru demararea afacerii este totusi posibila, cu conditia de a sti cum sa-i convingeti pe reprezentantii bancilor. Pentru o astfel de reusita, cuvintele cheie sunt pregatire, motivatie si transparenta, apreciaza cotidianul francez Les Echos.

Consultati expertii

Ati construit un concept de afacere promitator si aveti nevoie de finantare pentru a va crea propria intreprindere? Daca nu dispuneti de un capital personal suficient, va fi inevitabil sa apelati la un imprumut bancar. Nici nu se pune problema sa va prezentati inarmat doar cu sperante si mizand pe farmecul personal, pentru a obtine imprumutul care va va permite lansarea afacerii. Va trebui sa prezentati un proiect care sa convinga. Iar cel mai bun lucru pentru aceasta este sa obtineti ajutorul unor experti.

"Una din principalele probleme ale creatorilor de intreprinderi, in special a creatorilor, este izolarea. Prima etapa este sa bateti la toate portile specialistilor pentru a obtine consiliere", apreciaza Florent Lamoureux, director in cadrul bancii Caisse d'Epargne. Sprijinul poate fi cautat la agentii guvernamentale, precum Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism ori Agentia pentru Implementarea Programelor pentru IMM-uri, la avocati specializati, la Camerele de Comert si Industrie si, bineinteles, la experti contabili.

Construiti un dosar solid

Acesti experti va vor indruma in alcatuirea dosarului dumneavoastra. Va trebui sa pregatiti o prezentare detaliata a proiectului, insotita de date, cu previziuni pe trei ani, business plan, studiu de piata etc.

"Asteptam din partea solicitantilor de credite si informatii privind furnizorii, pentru ca trebuie sa ne asiguram ca nu vor aparea intreruperi in lantul de aprovizionare. Pe scurt, trebuie sa avem o viziune completa asupra ecosistemului viitoarei intreprinderi", continua Florent Lamoureux.

Pregatiti-va minutios

Cu ocazia discutiilor cu reprezentantii bancii, va trebui sa aratati ca stapaniti bine notiunile si indicatorii economici. Dar bancherul are de asemenea nevoie sa se sprijine pe date palpabile. Oricat de seducator ar fi proiectul dumneavoastra, el nu va intarzia sa priveasca de aproape situatia financiara. Este bine de stiut totodata ca veti avea foarte putine sanse sa obtineti un imprumut daca aportul dumneavoastra personal nu atinge mimim 30% din investitia initiala.

Dovediti-va motivatia

Factorul uman este, evident, primordial. Va trebui sa aratati ca sunteti implicat 100% in proiect. Si ca sunteti sigur pe dumneavoastra. "Creatia este plina de capcane, aminteste Lamoureux. Ne asteptam de la antreprenor sa fie ultramotivat si sa-si apere cu coltii proiectul". Altfel spus, personalitatea si maniera in care va prezentati dosarul sunt factori determinanti pentru succesul negocierii. Nu ezitati deci sa va bazati pe experientele dumneavoastra anterioare pentru a va evidentia competentele.

Mizati pe transparenta

Evitati sa ascundeti informatii sau sa infrumusetati previziunile. Increderea este baza relatiei cu bancherul dumneavoastra. Calit in exercitiul crearii de intreprinderi, interlocutorul dumneavoastra va sesiza cu siguranta zonele lasate in umbra.


Tags: creditarecomunicareconvingeremotivatietransparenta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]