Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci trecerea de la angajat la antreprenor!

de Maria Nicutar 15 Ian. 2013 2637
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu iti mai gasesti satisfactia la locul tau de munca? Stimti ca lucrezi fara rezultate? Simti ca poti si vrei mai mult de atat? Vestea buna este ca sunt multi romani care se afla in aceasta situatie, persoane care observa ca nu reusesc sa faca nimic dintr-un salariu redus. Cumparam mancare, ne platim facturile si cam atat. Nici in ceea ce priveste satisfactia de ordin non-financiar, lucrurile nu stau foarte bine, in cazul multor persoane.

Asa ca ne ramane o solutie simpla la indemana. Putem sa facem ceea ce vrem, ceea ce ne place si sa scoatem si bani de pe urma acestei activitati cand avem o afacere. Asa ca ne apucam sa cultivam fenicul si catina, ne deschidem o mica crescatorie de bivolite, ne infiintam un magazin online cu jucarii sau ne urmam un curs de decorator de spatii de birouri si locuinte. Oricare ar fi decizia luata, exista cateva sfaturi esentiale de care sa tineti pentru o trecere cat mai lina de la statutul de angajat la cel de antreprenor:

1. Investiti in voi inainte de a va abandona joburile. Incepeti sa urmati cursuri si seminarii, sa mergeti la conferinte si sa participati la workshop-uri prin intermediul carora sa capatati abilitati si competente care sa va ajute in viitoarele voastre afaceri.

2. Invatati de la sefii vostri maniera in care actioneaza pentru ca afacerile lor sa pastreze o directie avantajoasa. Sefii nostri nu sunt intotdeauna cei pe care ii admiram cu toata forta, persoane pe ale caror urme dorim si noi sa pasim, insa ce este esential de inteles este faptul ca fiecare afacerist are plusurile lui, punctele sale forte. Invatati de la ei si preluati partile bune!

3. Lucrati pentru a va construi o retea puternica. Retelele reprezinta colectii de conexiuni in randul persoanelor cu potential de sprijin in viitoarele voastre afaceri. Pastrati o agenda separata pentru consultanti, experti in social media, programatori, avocati, juristi, specialisti HR, contabili si nu numai. Atunci cand veti avea nevoie de ei, ganditi-va ca nu va mai trebui sa alergati sa recrutati persoane pe care nu le cunoasteti si in care nu puteti avea toata increderea!

4. Incepeti sa puneti bani deoparte sau sa va proiectati planul de afaceri care sa va aduca un investitor, un partener cu capital.

5. Lasati o usa deschisa foarte larg! Chiar daca veti fi antreprenor, nu neglijati riscurile de esec. Asa ca ar fi foarte bine sa aveti si un loc in care sa va intoarceti daca lucrurile nu merg conform planului!


Mult succes si afaceri profitabile!



sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceri profitabileafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]