Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa infiintezi un centru de ingrijire al cainilor

de Andrioae Ruxandra 30 Apr. 2014 3113
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru antreprenorii iubitori de animale este de la sine inteles ce fel de afacere ar putea sa inceapa. Devenind un trainer, ingrijitor de cai sau babysitter este aproape jobul ideal pentru aceia care vor sa-si petreaca zilele lucrand pentru ingrijirea cainilor sau pisicilor. Cum orice animal trebuie sa beneficieze de atentie maxima, a face parte din aceasta industrie nu este tocmai o sarcina usoara.

Animalele sunt adesea privite ca membrii unei familii si responsabilitatea ingrijirii pentru aceste animale nu este una peste care sa treci usor cu vederea. Activitatea centrelor profesionale de ingrijire nu consta doar in a se juca cu catelusii; angajatii au grija de necuvantatoarele care adesea au un comportament imprevizibil.
Incepand o afacere de ingrijire a animalelor este cu siguranta o cale spre succes, dar nu vei reusi fara a te documenta in legatura cu comportamentele animalelor si cu bazele afacerii. Inainte sa incepi sa scrii planul de afaceri, iata de ce ai nevoie ca sa poti functiona in aceasta industrie
 
Educatia
 
Avand in vedere specia animalului de care te vei ocupa la centrul de ingrijire, nu ti-ar strica sa afli mai multe lucruri despre nevoile si modul in care patrupedele canine sau feline pot fi ingrijite. De vreme ce nu ai nevoie neaparat de o specializare in domeniul veterinar, lectura cartilor cu tematica, participarea la cursuri si la studiul evenimentelor din industria cu pricina sunt esentiale pentru a-ti extinde baza de date despre anatomia animalelor si a comportamentelor acestora. Trainerii si ingrijitorii sunt responsabili nu doar pentru spalare, tundere sau dresat: ei sunt adesea primii care salveaza animalele napadite de purici sau capuse.
 
Experienta conteaza
 
De vreme ce cartile si cursurile reprezinta un pas bun pentru inceperea afacerii, o informare teoretica nu este de ajuns. In primul rand, experienta in ingrijirea animalelor este foarte importanta pentru a incepe si a dezvolta o afacere de succes care vizeaza grija animalelor. Majoritatea trainerilor si a ingrijitorilor au inceput ca ucenici, trecand prin mai multe experiente inainte de a se lansa si de a incepe sa practice pe cont propriu. A tunde corect blana animalului nu este mare lucru, ci problema consta in controlarea acestuia. Personalul tau trebuie sa fie informat in legatura cu obiceiurile si comportamentele patrupedelor, fiind pregatit sa intervina ori de cate ori are loc o lupta intre caini si in acordarea primului ajutor in situatii limita.
 
Licenta si asigurare
 
Comportamentul animalelor fiind imprevizibil, trebuie sa te protejezi pe tine si propriii clienti avand licenta si asigurarea valida. Avand licenta si asigurare, este mai usor sa comunici cu clientii, pentru ca vor dobandi incredere in tine si in ceea ce faci tu. 
 
Aptitudini de comunicare
 
In industria ingrijirii animalelor, un lucru de retinut ar fi ca o munca profesionista se dezvolta atat cu animalele, cat si cu oamenii. Pe langa activitatile organizate de angajati, care au loc zi de zi pentru ingrijirea patrupedelor, proprietarii acestora din urma iti vor dezvolta afacerea. Este importanta mentinerea dialogului cu stapanii care isi aduc animalele in centrul tau de ingrijire, pentru ca a comunica cu acestia este la fel de important ca dragostea pentru animale. Daca nu ai bune abilitati de comunicare, iti vei pierde jumatate din clientela.
 
Principii de business
 
Dragostea adevarata pentru animale si experienta in a lucra cu ele acopera doar jumatate din ecuatia care sta la baza unui centru de ingrijire independent. Pe de alta parte, desigur, trebuie sa stii cum sa pui pe picioare o afacere.
Trebuie sa ai cunostinte de baza in ceea ce priveste principiile de business. Vei invata cum trebuie sa functioneze o afacere si cum sa-ti structurezi preturile. Daca nu vei sti cum sa faci toate astea, preturile tale vor fi cu usurinta comparate cu ale concurentilor. Clientii, de cele mai multe ori, inspecteaza piata si trebuie sa faci in asa fel incat sa ii atragi cu serviciile tale, care trebuie sa fie avantajoase si pentru client, si pentru tine. Iar pentru asta ai nevoie de cunostinte minime privind rularea unei afaceri.
 
Sursa: www.businessnewsdaily.com
 


Tags: afaceriidei de afaceriingrijire animalecainipisiciantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]