Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti construiesti o echipa

de Andreea Rada 25 Mai. 2011 4392
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O buna echipa este foarte importanta pentru dezvoltarea unei afaceri. Nu confunda partenerii de afaceri cu ceea ce inseamna de fapt o echipa. Partenerii de afaceri sunt cei care sunt legal si financiar legati de afacerea ta, pe cand echipa este cea care ajuta afacerea sa existe si sa produca. Atunci cand incerci sa iti formezi o echipa, trebuie sa ai grija sa alegi oameni care au calitati asemanatoare, oameni care pot lucra in echipa si care au aceleasi valori. O buna echipa transforma telurile companiei in teluri personale si se simte indreptatita sa se bucure de succesul companiei.

Trebuie sa stii sa ii motivezi, sa nu faci diferente intre acestia. Succesul apare atunci cand vor reusi sa lucreze ca o entitate si sa dea tot ceea ce au mai bun. O echipa care doreste sa se autodepaseasca va lucra foarte mult in acest sens. Asta nu inseamna ca va lucra peste program, ci ca va reusi sa isi canalizeze toate fortele pentru a obtine rezultate bune.

Este foarte important sa cunosti foarte bine toti membrii echipei. De asemenea, trebuie sa ii evaluezi constant. Sunt persoane care pastreaza echipele intacte pentru foarte multa vreme, chiar daca in cadrul acestora sunt si oameni care nu au aceleasi performante cu ceilalti.

O echipa in care nu lucreaza toti la acelasi nivel nu va fi una productiva. Membrii care sunt foarte buni in ceea ce fac se vor simti neapreciati daca nu lucreaza cu oameni de aceeasi valoare.

Daca doresti sa iti formezi o echipa de management, de exemplu, atunci incepe intai cu propria ta "gradina". Nu cauta specialisti doar in alte companii, verifica inainte printre subalternii tai. Poate exista cineva care merita sa fie promovat in echipa de management.

Nu cauta sa iti alegi oamenii din echipa dupa “forma si asemanarea ta”. Este bine sa ai oameni cat mai diferiti, dar cu valori comune, in cadrul unei echipe. In felul acesta vor reusi sa se completeze unul cu celalalt prin multitudinea de idei diferite.

Odata ce ai reusit sa iti creezi echipa asa cum ai dorit sa fie, incearca sa ii dai cat mai multa libertate. Oamenii tind sa nu fie performanti daca sunt tot timpul controlati.

Ai grija sa ii motivezi si sa le oferi un feedback constant. Incearca sa fii cat mai apropiat de echipa ta. Va aprecia acest gen de atentie si va deveni mai productiva.
Ofera un mediu potrivit pentru a putea lucra cat mai bine. Oamenii au tedinta sa lucreze foarte bine atunci cand observa ca le este apreciata munca.Tine-i la curent cu evolutia companiei. Vor fi multumiti sa stie ca parte din succesul companiei le este datorat lor.

Stabileste obiective eficiente si deadline-uri realiste. Este bine sa ai o echipa care poate lucra sub presiunea timpului. Dar daca va face asta constant, atunci vor exista momente cand nu va mai putea realiza proiectele asa cum trebuie.

Inspira-le loialitate si spirit de echipa, asculta-i si intelege rolurile fiecaruia si astfel vei face parte si tu din echipa.


Tags: cresterea productivitatiiechipa de managementdeadlinemanagementul timpului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]