Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti dai seama daca antreprenoriatul este pentru tine sau nu?

de Maria Nicutar 28 Mar. 2013 2678
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii ne-am gandit macar o data, cum ar fi daca am avea sansa sa pornim o afacere. Si cum ar fi sa o conducem noi, asa cum vedem in filmele americane. Ne si vedem in birouri, tinand sedinte, cu mapele pe mesele si oameni gata sa ne execute viziunea.

Insa lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Este greu sa pornesti o afacere si al naibii de greu sa o aduci pe profit, pe plus. Si asta si pentru ca suntem inca in perioada de criza si multe industrii au avut de pierdut, chiar daca altele au castigat de pe seama acestei perioade economice.

Si mai sunt si alte motive, principale, le-am spune noi. Nu suntem pregatiti, nu avem specializarile potrivite, nu avem echipele de oameni care sa ne execute planul, nu suntem destul de modesti pentru a incepe de jos si pentru a ne descurca cu ce avem la indemana, nu stim sa ne gestionam banii si timpul, nu stim sa conducem echipe de angajati samd.

Si atunci, esecul devine o tinta sigura. Si pentru cei care vor sa isi dea seama daca sunt gata sau nu sa porneasca o afacere, iata si sfaturile noastre:

1. Aflati totul despre industrie si despre marii si micii jucatori.
Ce fac ei intr-o zi obisnuita? Cu ce obstacole s-au intalnit in cale? Cate esecuri au la activ pana cand au dat lovitura prima oara? In cat timp si-au rentabilizat afacerile? CE ANUME SCRIE IN CV-URILE LOR? Ce specializari si abilitati si competente si experiente profesionale au la activ?

Daca simti ca esti peste ce au ei de oferit, sansele tale de succes pot fi si ele substantiale!

2. Incercati marea cu degetul si dati start-ul unui proiect de simulare. Vreti un magazin online cu haine SH? Incepeti cu un magazin online de proba, inactiv, nu pe public. Gestionati-l in fiecare zi. Adaugati haine virtuale, simple poze cu descrieri si preturi. Gasiti furnizori si imaginati-va ca negociati cu ei. Veti primi cele mai mari preturi si trebuie sa le introduceti in contabilitate. Raspundeti si la telefoane si mai faceti o cafea.

3. Stati de vorba cu un antreprenor cu care sa nu fiti in competitie pe viitor. Sa spunem ca vreti sa va deschideti un magazin online de haine SH, exemplul anterior. Identificati un proprietar de magazin online de produse alimentare sau de jucarii samd. Stati de vorba cu acesta si aflati cum este viata de antreprenor, cat este de dificil sa pornesti o afacere si sa o aduci la pragul de rentabilitate.

Acesti pasi sunt cei mai importanti cand vine vorba despre constientizarea ideii de antreprenoriat. Testati, analizati, cercetari si apoi planificati!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriafacerestart afaceristart afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]