Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa maresti nivelul de satisfactie al companiei tale

de Adelina Andronescu 18 Sep. 2014 2287
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca crezi ca muncitorii tai nu sunt fericiti la locul de munca e bine sa te gandesti sa schimbi cateva din politicile manageriale. Iata cateva sugestii pentru cresterea satisfactiei angajatilor in compania ta:

 
Incurajeaza performanta prin recompensarea ei: Cand angajatii au performante exceptionale rasplateste-i, avanseaza-i in functii, acorda-le stimulente, prime si chiar titluri. Cea mai eficienta modalitate de a recunoaste prestatie bine indeplinita este lauda. Nu pierdeti niciodata din vedere faptul ca e greu sa gasesti angajati muncitori si puternic motivati. 
 
Pastrati deschise caile de comunicare: Toate plangerile angajatilor – justificate sau nu merita atentia dumneavoastra si o replica prompta.  Atunci cand raspundeti nemultumirilor angajatilor asigurati-va ca le transimeti daca ati luat o masura legata de plangerea lor.

Titlurile conteaza: Chiar daca promovarile nu tin loc de mariri de salariu, acestea sporesc respectul de sine al unui angajat merituos. 
 
Nu uita detaliile: Politetea obisnuita este importanta, dar usor de trecut cu vederea. Nu face comentarii malitioase despre angajati in fata celorlalti. Zambeste, spune „buna dimineata” sau „multumesc” si exprima-ti aprecierea atunci cand situatia o cere. 
 
Fii nepartinitor: Pe majoritate angajatilor nu-i deranjeaza o anumita strictete mentinuta in limite acceptabile atata timp cat disciplina este temperata de compasiune si e administrata in mod impartial.

Scapa de „uscaturi”: Nu iti poti permite sa tolerezi angajati turbulenti, indiferent cat de buni profesionisti sunt. Luati in calcul transferul lor intr-o zona mai izolata. Daca nu este posibil, mai bine i-ati lasa sa plece. Angajatii indisciplinati sunt exemple negative. Pastrandu-i pe statul de plata, subminati moralul intregului personal. 
 
Promoveaza-i din interior: Multe companii practica evaluarea propriilor angajati inainte de a cauta persoane din afara firmei. Trecerea cu vederea a propriilor angajati pentru a aduce in firma nou veniti aproape intotdeauna erodeaza moralul. Oamenii, adesea, au un CV pregatit in permanenta, nu neaparat pentru a cauta o alta companie, dar pentru a fi pregatiti pentru o promovare sau o slujba mai buna in propria firma.
 


Tags: angajatis salariaticomunicarerecompensare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Masurile de protectie sanitara la birou. Cat de importante sunt pentru bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
14 Dec 2021
Pandemia de Covid-19 a schimbat radical felul in care privim si abordam munca de la birou. Odata cu masurile de protectie, interactiunile dintre...

Romania va adopta programul Kurzarbeit. Firmele, sprijinite pentru a nu-si concedia angajatii

de Florin Amariei
22 Iun 2020
Conform declaratiilor facute luni de Ludovic Orban, Romania va adopta program Kurzarbeit prin care firmele vor fi sprijinite pentru a nu-si concedia...

Afacerile romanesti nu ofera dispozitive mobile angajatilor

de Florin Amariei
15 Ian 2020
Companiile autohtone se afla printre cele mai reticente din UE la capitolul echipare angajati. Angajatii romani nu primesc dispozitive cu care sa se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]