Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti deschizi o organizatie non-profit

de Andrioae Ruxandra 04 Mai. 2014 4821
4.67 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In lumea antreprenoriatului exista in general doua tipuri de afaceri: vanzari care aduc profit companiei, ceea ce inseamna ca beneficiile ajung direct la detinatorii afacerii sau o companie non-profit, care aloca veniturile in scop social. Daca esti pasionat de o cauza sociala si vrei s-o sustii, o organizatie non-profit este calea cea mai potrivita pentru tine. Exista o multime de beneficii in dezvoltarea unei afaceri non-profit.

Pe langa faptul ca vei fi diferit in comunitate, poti primi donatii publice si private pentru sustinerea financiara a cauzei tale. Taxele care iti vor bate la usa nu vor fi imense. Cum o afacere non-profit nu este acelasi lucru cu o afacere care isi pastreaza profitul, vei intalni dificultati pe parcursul dezvoltarii acesteia.

Transforma-ti ideea in viziune

Ca in toate inceputurile, primul lucru pe care ai nevoie sa-l faci pentru ca afacerea non-profit sa aiba  succes este o idee brilianta. Odata ce ai ideea in minte, trebuie sa gasesti o cale s-o transformi in realitate. Nu este usor sa transformi ideea in misiune si apoi in viziune fara investitii financiare, dar cu ajutorul unui plan de afaceri poti ajuta compania sa isi atinga scopurile.

Dezvolta-ti brand-ul

Organizatia ta non-profit trebuie sa promoveze o idee care sa schimbe lumea; daca vei intarzia cu dezvoltarea afacerii si a brand-ului care ii va inspira pe oameni sa apeleze la tine, nu vei ajunge prea departe.

Alcatuieste-ti o echipa puternica

Echipa ta reprezinta mana ta dreapta, care te va ajuta sa iti ridici afacerea. Multe organizatii non-profit incep cu o echipa alcatuita din familie si prieteni. Ca organizatia ta sa se ridice de la pamant, trebuie sa iei legatura cu profesionisti care inteleg antreprenoriatul si care te pot sustine prin propriile afaceri.

Fii pregatit sa arati rezultate

Una dintre cele mai dificile probleme ale unei companii non-profit sunt resursele. Intr-o afacere cu profit, investitorii vor sustine financiar afacerea, pentru ca se asteapta la venituri. O organizatie non-profit isi va gasi greu investitori care sa nu aiba pretentia la intoarcerea serviciilor, dar prin “vanzare”, ca in cazul afacerilor pentru profit, poate fi de ajutor.

Nu renunta atunci cand devine si mai dificil

O afacere non-profit va intampina dificultati mai multe ca in cazul celor cu profit si este important sa nu te descurajezi daca lucrurile dureaza mai mult decat te-ai fi asteptat sau daca nu primesti sprijinul pe care l-ai asteptat. Vei fi criticat, dar nu te lasa influentat, ci ai incredere in propria ta echipa.

Sursa: www.businessnewsdaily.com


Tags: ongorganizatie non-profitantreprenoriatafacerivanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]