Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dificultatea recrutarii primului angajat intr-o afacere

de Maria Nicutar 25 Iun. 2011 2742
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Detinatorii de afaceri la inceput de drum sau cei care pana in acest punct nu au avut nevoie de angajati, se afla intr-o situatie foarte dificila atunci cand vor sa recruteze un candidat bun. De cele mai multe ori, angajatorii isi doresc personal cu multiple calificari, specializari de top, experienta solida de munca, un caracter impecabil si o buna motivatie.

Pentru a reusi sa atrageti un asemenea candidat trebuie sa ii puneti la dispozitie un post intr-o companie care sa ii starneasca mandria si entuziasmul de a face parte din ea. Pe de alta parte, un salariu atragator s-ar putea sa il faca sa vina alaturi de dvs in afacerea pe care o conduceti.

Cei mai multi angajati isi doresc un colectiv mare si sa faca parte din companii cu renume care prezinta credibilitate si stabilitate din toate punctele de vedere. Mai greu este sa se inchida o companie precum Starbucks peste noapte decat o firma necunoscuta de distributie de material plastic.

Este de inteles felul in care se iau deciziile de a face parte dintr-o companie sau alta si trebuie luate in calcul avantajele si beneficiile pe care le puteti pune la dispozitia candidatilor pentru a le starni interesul pentru postul pe care il oferiti.

In primul rand trebuie sa ii oferiti candidatului pe care vi-l doriti un salariu asemanator cu cel pe care l-ar primi in cadrul altei companii care l-ar angaja. Beneficiile materiale sunt cele mai importante, chiar daca multi angajatori sau reprezentati ai departamentului de resurse umane vor afirma altceva.

Trebuie sa ii oferiti si conditii de lucru adecvate. Daca ii veti pune la dispozitie un scaun si o masa pe care sa isi aduca laptop-ul personal puteti sa fiti sigur ca il veti pierde din start.

Apoi, al doilea lucru cel mai important este sa ii starniti interesul pentru afacerea dvs, din punctul de vedere al oportunitatilor pe care aceasta le prezinta. Aratati-i date si prezentati-i informatii care sa ii demonstreze faptul ca aveti de gand sa va dezvoltati si ca postul lui va ramane unul central de-a lungul timpului, un post cheie si cu posibilitati de promovare in timp.

Faptul ca va face parte dintr-o afacere cu o reputatie favorabila, chiar daca nu vorbim despre un brand, il poate determina sa faca parte din afacerea dvs si sa stabiliti un contract avantajos pentru ambele parti.




Tags: recrutarea primului angajatrecrutare candidat bun

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]