Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti in cautarea celui de-al doilea job? Iata o idee de job sau afacere!

de Zenobia Badescu 17 Oct. 2015 6089
3.55 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru cei care doresc o reconversie profesionala, pentru cei care sunt in cautarea celui de-al doilea job sau pentru cei care sunt interesati sa lucreze pur si simplu ca freelanceri o idee ar fi sa urmeze un curs.

“Practic nu este absolut nicio constrangere in ceea ce priveste grupul tinta al unui curs ca trainer de traineri,” afirma Madalina Angiu, presedinta Centrului National de Training Eduexpert.

In functie de aptitudini si dorinte, la randul lor, absolventii pot livra orice traininguri, cu conditia sa detina expertiza in domeniul respectiv.

Obtinerea certificatului de formator reprezinta primul pas pentru o cariera de trainer, pentru o afacere utila si profitabila.

Idei de Afaceri: Dna Angiu,  ati-ne cateva detalii despre strategiile de formare folosite de catre trainerii Centrului National de Training Eduexpert in cadrul cursului de formator.

Madalina Angiu: Cursul de Formator pe care Centrul National de Training Eduexpert il ofera este un program dinamic sustinut de traineri autorizati, care detin o vasta experienta in formarea pe tot parcursul vietii.

Training-ul are la baza metoda de invatare „learning by doing” si imbina intr-o maniera extrem de eficienta aspectele teoretice cu activitatile practice. Metodele si instrumentele de predare se bazeaza 100% pe interactivitate si pe implicarea activa a cursantilor.

Aplicatiile individuale si de grup, studiile de caz, simularile, si exemplele de buna practica contribuie la insusirea cunostintelor si dezvoltarea abilitatilor viitorilor formatori.

Exercitiile de dictie si mini-training-urile pe care participantii le sustin in cadrul cursului, le ofera acestora posibilitatea de a exersa meseria de trainer si de a testa ca intr-un laborator de chimie mai multe retete, pregatindu-se astfel pentru a face fata cu succes provocarilor primului lor curs sustinut in fata unui auditoriu.

Idei de Afaceri: Odata finalizat cursul de specializare, absolventul primeste un certificat de absolvire pentru ocupatia “Formator”, recunoscut la nivel national?

Madalina Angiu: Da, pentru a putea profesa ca trainer trebuie sa detii un certificat de absolvire a unui curs pentru ocupatia “Formator”, cod COR 241205 sau “Formator de formatori”, cod COR 241207. Certificarea se obtine in urma sustinerii unui examen in fata comisiei C.N.F.P.A. (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor).

Certificatele eliberate de centrul nostru sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (M.M.F.P.S.) si de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (M.E.C.T.S), iar prin apostilare sunt recunoscute si in tarile din UE.

In nomenclatorul ocupatiilor din Romania, exista si ocupatia de “Mentor”, oarecum complemetara celei de “Formator”, cod COR 235902, insa nu poti profesa ca trainer in baza unui certificat de absolvire pentru ocupatia “Mentor”.  Diferenta intre un mentor si un trainer este ca mentorul face instruire one-to-one, iar trainerul lucreaza cu un grup de participanti.



Tags: idei de afaceriidei afaceriafacerijobcursuritrainertrainer de traineriformatorafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.55 din 5 - 19 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]