Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti pregatit sa fii un antreprenor?

de Alexandra Popescu 22 Iun. 2014 2245
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un loc de munca bine platit intr-un domeniu care iti place este exact ceea ce oricine si-ar dori. Insa, sunt unii oameni care nu se multumesc sa fie angajati o viata, ci isi doresc sa treaca la urmatorul stagiu. Sa isi initieze propria afacere. Insa o cariera pe cont propriu poate fi dificila.

 
Multi antreprenori considera ca dorinta de a face ceva pe cont propriu este suficienta pentru a fi motivati sa renunte la job si sa treaca la urmatorul nivel, indiferent de statutul profesional curent. Dar acesti antreprenori nu trebuie sa sara dintr-odata de la un job stabil la un start-up, fara a analiza atent terenul.
 
Analiza consta in a pune in balans argumentele pro si contra in ceea ce priveste parasirea locului de munca in siguranta, iar cand cele pro cantaresc mai mult, inseamna ca este timpul sa faci marele pas. Sa iti initiezi o afacere. 
 
In continuare sunt patru lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare:
 
1. Sa simti nevoia de a crea
Antreprenorii prospera de energie creatoare, unde fiecare decizie declanseaza o unda de efect in intreaga companie. Fara aceasta dorinta, dorinta de a crea, nu vei avea ceea ce este necesar pentru a duce o companie catre succes, pornind de la sol. Construirea unei echipe solide ajuta la stimularea spiritului creator, deoarece se creeaza o cultura familiara, unde toata lumea comunica, lucreaza impreuna, dar si castiga, si pierd tot impreuna.
 
2. Sa stii ce faci
Niciodata nu vei sti totul, de aceea ai nevoie de o echipa care sa aiba aptitudinile care tie iti lipsesc. Dar trebuie sa ai cunostinte legate de industrie si sa fii capabil sa adaugi ceva start-up-ului. Ceea ce te ajuta este sa ai o experienta solida inainte de a incepe propria afacere, iar cel mai bun mod de a invata totul despre cum se conduce, ce necesita si ce probleme poti intampina, este sa te dedici jobului din cadrul companiei in care lucrezi in totalitate, ca si cum aceea ar fi a ta. Cu alte cuvinte, sa fii un mic intraprenor.
 
3. Sa analizezi piata
S-ar putea sa ai un concept inedit, nemaivazut, nemaiintalnit, insa, pentru a-ti valida aceasta idee, trebuie sa existe si potentiali clienti.  De exemplu, s-ar putea ca ideea ta sa fie mult prea timpurie pentru piata, ea fiind uimitoare peste cinci ani, clientul nefiind capabil sa o inteleaga deocamdata. Deci nu ar fi momentul sa o lansezi. Sau, la polul opus, sta posibilitatea ca ideea sa fie mult prea tarzie pentru piata, oferta fiind numeroasa pentru produsul pe care doresti sa il vinzi. De aceea, trebuie analizata piata cu mare atentie.
 
4. Sa stii in ce te implici
Inceputul unei afaceri este intotdeauna un risc si indrumarea ei spre succes necesita o daruire serioasa. Ai nevoie ca tu si familia ta sa fiti gata pentru munca grea si orele lungi care vin odata cu infiintarea afacerii.
 
Insa, deschiderea unei afaceri poate aduce multe satisfactii, pe care jobul tau anterior nu ti le-a impartasit. 
Daca toate aceste calitati sunt o parte din tine, inseamna ca esti gata sa fii antreprenor. Dar nu uita! Afacerile nu sunt usoare, iar in drumul spre succes vei intalni multe fluctuatii.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: antreprenorafacericarierastart in afaceristart-upintraprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]