Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri - Cultivarea capsunilor

de Ideideafaceri.ro 06 Iul. 2011 5212
4 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea capsunilor ca idee de afaceri este una dintre cele mai promitatoare pentru antreprenorii care doresc sa intre in acest domeniu extrem de fertil. Nu este un proiect foarte dificil, insa prezinta anumite cerinte si respectarea unui set de reguli in vederea transformarii sale intr-o afacere profitabila.

Capsunile sunt printre primele fructe care apar primavara. Persoanele care le cultiva afirma ca sunt usor de crescut, adora temperaturile blande si solurile fertile. Atentie, insa! Nu puteti cultiva capsuni pe soluri care au fost tratate anterior cu produse erbicide, si nici dupa culturi de cartofi, capsuni sau de rosii.

Intr-adevar, culturile de capsuni se dezvolta foarte bine pe soluri foarte fertile, de tip lutos sau lutos-argilos. Solul trebuie fertilizat cu gunoi de grajd si compost organic, corect obtinut. Mai mult, terenul folosit pentru cultivarea capsunilor trebuie sa fie cat mai drept si sa nu fie incarcat de apa. Tineti cont de faptul ca aceste plante sunt pitice si se risca deteriorarea intregii culturi de capsuni atunci cand sunt plantate pe sol care retine apa.

Datorita continutului mare de apa al capsunelor, care este specific, aceste fructe detin un grad ridicat de perisabilitate si sunt predispuse la forme variate de mucegai si putregai. Este esential sa detineti personal specializat care sa dozeze in mod optim cantitatea de apa necesara cultivarii capsunilor.

In acest sens, cultivarea capsunilor in cadrul serelor, solariilor se dovedeste a fi o metoda foarte eficienta. In primul rand se poate limita accesul agentilor daunatori, se dozeaza perfect cantitatea de apa si se obtin culturi pentru 5-10 ani de productie intensa.

Cultivarea de capsuni in afara solariilor se dovedeste profitabila in zonele cu niveluri medii-mari de precipitatii si in lipsa acestora va trebui sa irigati culturile indeajuns de mult pentru a le pastra dezvoltarea. Soarele reprezinta un factor decisiv pentru obtinerea unei bune productii de capsuni. Alegeti doar locuri insorite in permanenta, fara umbra si puneti accent pe eradicarea buruienilor care va limiteaza productia de capsuni.


Tags: cultivarea capsunilorsolariifertilizarea solului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]