Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri de nisa - tuning auto

de Silviu Marian Banila 21 Nov. 2014 6146
4.42 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca sa deschizi o afacere in domeniul tuning-ului trebuie sa cunosti piata. Mai intai de toate, iti alegi domeniul, ramura de activitate. Jante si anvelope, piese auto, folii auto, xenon sau exterioare custom. Practic, iti vei alege ramura aferenta nivelului tau de investitie.

Acesta e un domeniu in care clientii se fidelizeaza. Riscul pierderii clientelei survine doar in situatii-limita. Sa luam un exemplu. Sa spunem ca Xulescu isi cumpara o masina si vrea s-o „tuneze”. Se duce la firma X, unde lasa autoturismul in cauza. Plateste cele cuvenite si, cand se intoarce, nu-i vine sa creada ochilor.

Masina lui e „aranjata” frumos si se declara foarte multumit. De-acum incolo, pentru orice modificare va veni doar la firma respectiva. si daca isi cumpara alta masina, tot acolo vine. Ba mai mult, s-ar putea sa aiba parte de discounturi si gratuitati, in unele situatii.

Mana de lucru joaca un rol esential in tuning, patronii cunosc acest fapt. Nimeni nu munceste pe gratis, dar daca munceste cu placere si profesionalism, e de viitor. Daca pe masina unui pasionat de tuning se afla sigla firmei tale, atunci traiesti. Daca ea dispare, ai o problema. Sau dansul are o problema, in functie de situatie.

Tuning-ul e ca o marca.

Comunicarea directa cu posibilii clienti prin intermediul forumurilor de tuning este un pas inainte in domeniul vanzarilor. Un user intreaba, un moderator ii raspunde. Vanzarea de jante merge mana in mana cu vanzarea de anvelope. Vanzatorul impusca doi iepuri dintr-un foc.

Clientela doreste anvelope pe masura jantelor achizitionate si apeleaza la sfaturile staff-ului. De aici pana la profit mai e doar un pas. Pretul jantelor incepe undeva la 750 de lei si poate ajunge pana la 2.000-3.000 de lei. Firmele aduc jantele „din afara” si le vand la suprapret.

O afacere buna este si cea cu jante reconditionate. Fiecare isi alege jantele in functie de posibilitati si caracteristicile masinii.
Exista jante de 200 de euro si jante de 2.000 de euro. in sectorul pieselor auto, va puteti orienta spre marcile de masini mai cautate pentru tuning. Multi pasionati prefera BMW sau Audi. Altii merg pe Volkswagen Golf, altii pe Opel.

Firmele procura piese doar pentru aceste marci. De clienti nu duc lipsa. Probabil cele mai „tunate” modele sunt cele de la BMW. Dincolo de magazinele propriu-zise, exista magazinele online, virtuale, reprezentate de regula de persoane fizice, care vand piese sub pretul pietei.

Garantia este un factor determinant in alegerea componentelor respective. Orientarea spre marcile mai populare ar putea fi o cale buna de incepere a afacerii. Un alt domeniu tuning este cel al foliilor auto.


Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafaceriu de nisatuining autotunning

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]