Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile: Comercializarea sucului din nuci de cocos

de Andrioae Ruxandra 16 Iul. 2014 3196
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sucul nucilor de cocos este o bautura populara in sud-estul Asiei, Insulele Pacific, India, Brazilia si Insulele Caraibe, unde este consumat fresh. Sucul de cocos este cunoscut pentru continutul ridicat de potasiu si de minerale, contribuind la scaderea in greutate si la indepartarea carbohidratilor si caloriilor.

 
Un alt lucru interesant la sucul de cocos este ca are o compozitie identica cu plasma umana si poate fi folosit pentru pacientii deshidratati. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care sucul de cocos are o mare cautare in toata lumea. 
 
Mai jos ai cateva lucruri care te pot ghida sa-ti deschizi propria afacere cu nuci de cocos:
 
1. Ar trebui mai intai sa te interesezi daca pe piata din Romania exista o astfel de afacere si, daca da, sa afli cum functioneaza. 
 
2. Planul de afaceri are intotdeauna loc de capatai in orice fel de afacere si trebuie sa includa numele afacerii tale, scopuri, obiective, costuri de inceput si costuri implicite, analize de piata, competitori, strategii de marketing, puncte unice de vanzare etc. Stii deja ca planul de afaceri reprezinta puntea de legatura intre tine si investitor.
 
3. Trebuie sa iti inregistrezi afacerea la autoritatile competente si sa ai licenta pentru a putea activa. De asemenea, va trebui sa ai asigurare si sa platesti taxele necesare. 
 
4. Dupa ce ai permisiunea sa incepi productia sucului de cocos, trebuie sa gasesti un spatiu in care sa te desfasori, un loc curat si aerisit, cu toate dotarile necesare. Ideal ar fi sa te afli in apropierea unui importator de nuci de cocos, fiind un avantaj pentru afacerea ta.
 
5. Va trebui sa ai echipament pentru producerea sucului de cocos, iar asta inseamna aparate care vor extrage sucul din nucile de cocos. Poti cumpara masinile de peste hotare (indicat ar fi China, acolo nu sunt preturi atat de ridicate). Cand iti cumperi echipamentul, trebuie sa te asiguri ca este de calitate si ca nu vei fi nevoit sa il repari ori de cate ori se strica. 
 
6. Gaseste furnizori
Nucile de cocos reprezinta materia prima care, evident, nu trebuie sa iti lipseasca. Exista firme care aduc nuci de cocos in Romania si poti incheia contracte cu acestea, cu conditia ca furnizorii sa fie de incredere si sa nu te lase balta cand te astepti mai putin. 
 
Pe langa afacerea cu sucul de cocos (care poate fi distribuit si in baruri sau restaurante, sucul fiind folosit si la prepararea unor cocteiluri), ai putea sa folosesti si nucile de cocos prin scoaterea continutului si maruntirea miezului. Fulgii de cocos sunt folositi la prajituri, torturi sau inghetate. Odata ambalati, fulgii pot fi distribuiti oricui apeleaza la tine si poti impusca doi iepuri dintr-o data: sucul de cocos, cautat de patronii barurilor si restaurantelor sau fulgii de cocos, pe care il vei vinde cofetariilor sau magazinelor alimentare.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afaceriidei de afacerioportunitati de afacerinuci de cocossuc de cocosafacere nuci cocos

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]