Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infiintarea incubatoarelor de afaceri - incurajata cu facilitati din partea statului. Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa-ti faci un incubator de afaceri?

de Idei de afaceri 30 Oct. 2014 2957
4.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou proiect de lege va stimula infiintarea de incubatoare de afaceri, in scopul crearii de noi locuri de munca, diversificarii economiei si dezvoltarii unui mediu antreprenorial in cadrul comunitatilor locale, a anuntat ministrul delegat pentru IMM, Florin Jianu.

Potrivit proiectului, vor exista incubatoare de afaceri cu un portofoliu mixt, respectiv tehnologice, academice de afaceri, agro-incubatoare de afaceri, incubatoare de afaceri sociale sau incubatoare de afaceri virtuale.

Astfel, in perioada imediat urmatoare, se prevede infiintarea unui numar minim de 84 de incubatoare de afaceri, care sa conduca la crearea a cel putin 3.000 de IMM-uri anual.

Aceste incubatoare de afaceri urmeaza sa beneficieze de facilitati precum scutirea de la plata impozitelor pe teren si cladiri.
"Prin incubator de afaceri se intelege o structura suport de sprijin a afacerilor, organizata sub forma unui spatiu care urmareste crearea unui mediu favorabil si sustenabil pentru IMM", a spus Jianu.

Obtinerea titlului de "incubator de afaceri" va fi prin ordin al ministrului delegat pentru IMM, perioada pentru care este acordat un astfel de titlu fiind de maximum 10 ani.

Perioada de "preincubare" a afacerilor va fi de maximum 6 luni, serviciile de incubare vor fi furnizate pentru o perioada de 3 ani, iar serviciile specifice unui accelerator de afaceri vor fi pe maximum doi ani.

Titlul de incubator de afaceri acorda dreptul la facilitati precum scutirea de la plata impozitului pe terenul sau cladirile aferente si scutiri, cu acordul autoritatilor locale, de la plata altor taxe datorate bugetelor locale.
Sursa: www.incont.ro


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriincubator de afaceriinfiintare incubator de afaceriincubatoare de afacerifacilitati infiintare incubator de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]