Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O familie de oradeni a pus pe picioare o afacere infloritoare, in mijlocul padurii!

de Ilinca Dobrescu 20 Iul. 2014 4536
4.38 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii ne dorim o afacere proprie, insa nu toti ne vom vedea visul realizat. Poata ca ne lasam indusi in eroare de teama ca riscurile sunt prea mari. Poate ca suna mai putin confortabil sa muncim cativa ani fara salariu, toate incasarile convertindu-se in investitii pentru ca un proiect sa se transforme, candva, in sursa de profituri stabile.

Recent, am descoperit o idee de afacere pusa in practica de catre o familie de oradeni. Acestia si-au pus pe picioare o pastravarie, in mijlocul unei paduri din judetul Alba.

Cum a inceput afacerea? Acum 8 ani, in 2006, oradeanul  oradeanul Doru Cutus si familia sa au decis ca este timpul pentru o schimbare, dorind cu tot dinadinsul sa evadeze din mediul urban, cautand un loc linistit de viata in mijlocul naturii.

In acel an, Doru Cutus a decis sa renunte la locul sau de munca si sa se mute impreuna cu sotia si copilul lor in mijlocul unei paduri din Judetul Alba. Au dorit sa isi deschida o pastravarie, insa visul s-a lasat asteptat 2 ani de zile.

In acest timp, familia Cutus a locuit intr-un vagon in padure. Au aplicat pentru fonduri europene si de multe ori au fost la un pas sa renunte din cauza birocratiei, dar pana la urma  au obtinut o finantare de 85.000 de mii de euro din care numai jumatate reprezinta fonduri nerambursabile, noteaza AgroRomania.ro.


In timp, eforturile s-au dovedit a fi binecuvantate. Nu doar ca au reusit sa puna pe picioare o adevarata pastravarie, insa acum detin si un colt de rai cu pauni, lebede, rate salbatice si magarusi. Pastravii sunt tinuti in apa de munte si in bazine din piatra naturala, nu doar din motive estetice afacerea creste pe zi ce trece.

„Afacerea in sine e putin cruda. Trebuie sa dai din coate si trebuie sa castigi tu mai putin ca sa prinzi un segment de piata. Noi am prins acel segment care nu produce pastravi la greutate mare. La noi se vand 6-7 pastravi la kilogram, iar treaba merge ca pe roate” spune Doru Cutus.

 „Ca in orice afacere, cel mai important este sa fii cunoscut. Un an si jumatate doar am prezentat marfa la pensiunile din Arieseni, judetul Alba. Am studiat si alte pastravarii si am incercat sa fur cate ceva de la fiecare”, mai noteaza omul de afaceri.

 „Stiam ca abia peste sapte ani putem sa speram la recuperarea banilor investiti. Scopul nostru nu a fost sa ne imbogatim, ci sa traim in natura si sa ne castigam painea cea de toate zilele”, povesteste Adriana Cutus.

In viitor, afacerea sigur va continua sa se dezvolte. Fiul celor doi antreprenori deja se gandeste la ideea unei pensiuni construite cu fonduri europene.

Nu-i rau deloc. Am descoperit ca de foarte multe ori, daca nu renunti, visul se indeplineste. Nu va fi usor niciodata, insa nici imposibil. Vointa sa existe!





Tags: afaceristart in afaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]