Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porneste o afacere ca ghid turistic

de Alexandra Popescu 17 Iun. 2014 4159
4.56 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De cele mai multe ori, atunci cand incepem o afacere ne dorim ca aceasta sa fie rezultata dintr-un hobby. Acest lucru ne face sa o dezvoltam si sa lucram cu o mai mare placere la cresterea ei.

 
In continuare iti prezentam o afacere care iti da sansa sa cunosti toate locurile si  zonele turistice ale Romaniei si nu numai.
 
Oamenii, atunci cand pleaca in vacanta, isi doresc un ghid care sa le spuna mai multe despre tot ceea ce viziteaza, sa ii indrume catre cele mai frumoase si cunoscute atractii ale zonei, ba chiar sa ii introduca in atmosfera specifica locului.
 
Ca ghid turistic ai nevoie de un atestat daca vrei sa fii calificat pentru asta sau poti sa ajuti oamenii in zonele pe care le cunosti foarte bine. Pentru inceput, poti sa lucrezi intr-o agentie de turism unde vei putea sa practici aceasta meserie. Acolo vei calatori pentru a-i indruma pe turisti in cunoasterea detaliata a zonei, ba vei avea si atestatul necesar. In timpul liber poti oferi aceste servicii in particular. 
Sau poti fi doar un colaborator al unei agentii de turism care sa te trimita in diferite excursii cu grupuri organizate, astfel putand sa faci bani frumosi. 
 
Ca ghid turistic poti practica meseria oriunde, la mare, la munte sau in zonele tarii, ma refer la Romania, care prezinta un interes foarte mare, precum Transilvania sau Maramures. In acel loc iti vinzi serviciile, unde costurile le stabilesti in functie de zona, de traseul pe care il doresc turistii si alte aspecte, iar pentru grupuri mari de persoane poti face reducere, astfel atragand mai multi clienti.
 
In plus, pe parcurs ce te specializezi in acest domeniu, iti poti deschide o proprie firma de ghizi turistici, care sa aiba contracte de colaborare cu mai multe agentii de turism.  Un mic sediu, o camera, unde sa ai cativa prieteni parteneri, pentru inceput, este perfect.
 
Cum social media este modalitatea de marketing cea mai raspandita in ultimii ani, promovarea o poti face prin intermediul internetului. In plus, iti poti face un site unde sa publici articole despre zonele vizitate, unde sa incluzi locurile, atractiile turistice si poze originale, care sa atraga oamenii. Pe site poti adauga si contactele. Prin Facebook poti face promovarea site-ului, dar si a firmei, si te mai poti extinde si pe  Twitter, Pinterest sau Instagram (unde sa publici poze).
 
Sa fii ghid turistic cred ca este cea mai frumoasa meserie, iar in cazul tau, cea mai frumoasa afacere. Vezi locuri inedite, interactionezi cu oamenii si te bucuri de peisajele si traditiile specifice zonelor. Daca pornesti dintr-o agentie de turism (ceea ce este si indicat) iti creezi si contactele necesare inceperii unei afaceri de acest fel si cunosti si toate detaliile care stau la baza ei.
 


Tags: afaceristart in afaceriidei de afacerioportunitati de afaceriafaceri turismghid turistic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.56 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]