Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reconditionarea obiectelor vechi de mobilier: cum au reusit doi antreprenori in afaceri

de Marinache Paula 29 Oct. 2020 6244
3.81 din 16 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doi antreprenori, Catalin Cocos (de profesie farmacist) si Patrick Popa (arhitect), au investit 5.000 de euro in doua ateliere de reconditionare a obiectelor vechi de mobilier, unul in judetul Tulcea si altul in localitatea Bolintin, in apropiere de Capitala. Din pasiune pentru designul interior a luat nastere afacerea Potek.

„Proiectul a pornit ca idee inca de la sfarsitul anului 2014, initial din dorinta de a realiza obiecte in stilul vintage, fiind dezamagiti foarte mult de o piata plina de produse realizate in serie, undeva in China, dar care capatau cu ajutorul unor artificii un aspect vintage. Pentru noi, vintage inseamna ca produsul respectiv sa aiba o poveste in spate“, a spus Catalin Cocos pentru zf.ro.

Pentru ca atelierul din Tulcea numit Potek aducea foarte multe comenzi, antreprenorii s-au gandit sa mai deschida unul in localitatea Bolintin, specializat pe decoruri pentru evenimente.

„In cel de-al doilea atelier am inceput sa lucram la schitele obiectelor in stilul anilor ’60, precum si a mobilierului modern. Investitia pentru cele doua ateliere a insemnat infiintarea societatii, achizitionarea de echipamente electrice pentru lucrul cu lemnul, materiale auxiliare, dar si material lemnos“, a mai explicat  Catalin Cocos.

Potrivit antreprenorilor, daca investitia era mai mare, obiectivele ar fi fost indeplinite intr-un timp mult mai scurt.

O problema pe care au intampinat-o la debutul afacerii a fost lipsa furnizorilor specializati in fabricarea unor elemente de mobilier, cum sunt picioarele conice de lemn. Asadar, deoarece acestea lipsesc aproape in totalitate din magazinele marilor retaileri, antreprenorii au achizitionat un strung pentru a le face in functie de dimensiunile dorite de clienti.


Tags: afacere cu mobiliermobilier vintagemoblier modernafacerea potek

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.81 din 5 - 16 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]