Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Servicii de stocare a obiectelor

de Marian Curelaru 14 Apr. 2014 3472
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dezordre este un startup francez creat in 2013 care-i ajuta pe oraseni sa rezolve o problema majora: lipsa de spatiu in locuinta. Asemanator felului in care procedeaza Dropbox cu informatiile stocate in cloud, Dezordre permite stocarea de obiecte fizice la distanta si recuperarea lor la cerere de catre client, fara ca acesta sa fie nevoit sa se deplaseze.

Cum functioneaza? Clientul comanda lazi de stocare via smartphone sau computer pe www.dezordre.com, iar compania i le livreaza gratuit acasa. O data lazile umplute, clientul isi creeaza inventarul online care-i va permite sa regaseasca simplu si rapid articolele cautate. Cand termina, Dezordre recupereaza gratuit lazile umplute si le stocheaza intr-o zona securizata, iar inventarul este postat online.
 
Ideea functioneaza pentru ca exista o reala lipsa de spatiu de depozitare in marile orase. Dulapurile nu mai ajung si nu exista solutii atractive care sa permita stocarea lucrurilor de care oamenii se servesc mai putin des (produse de vara/de iarna, arhive etc.). Self-storage-ul traditional este vazut ca o solutie utilizata punctual, dar nu in viata de toate zilele, pentru ca este prea restrictiv.

Prin Dezordre, oamenii isi pot stoca si recupera produsele cand vor printr-un simplu telefon si fara sa se deplaseze de acasa. Inventarul online le permite sa gestioneze livrarile, recuperarile si stocarea.
 
Surse de venit: Fiecare lada stocata este facturata cu 6,25 euro/luna, iar pentru a recupera una sau mai multe lazi, utilizatorul va trebui sa plateasca un forfait de 20 de euro plus 2 euro per lada recuperata.
 
Ce incape intr-o lada? 12 perechi de pantofi; 40 de tricoiuri sau 60 de carti. Lazile sunt stocate intr-un depozit securizat si monitorizat 24 de ore din 24.
 
Dezordre este o marca a companiei Happymove, care ofera lazi speciale pentru stocare, carucioare de transport si alte accesorii de stocare.
 
Specificul companiei Happymove este inlocuirea traditionalelor cutii de carton pentru mutari prin lazi de plastic reciclabile si reutilizabile de mai multe sute de ori.
 
Cutiile de carton sunt departe de a fi un ambalaj ideal, deoarece ofera o protectie superficiala a obiectelor depozitate, consuma mult timp pentru montare si demontare, sunt dificil de manipulat si genereaza multe deseuri (doar o cutie de carton din doua este reciclata).
Putin mai voluminoase decat cutiile de carton traditionale (65 de litri), lazile sunt curatate si dezinfectate dupa fiecare utilizare. Ele permit aranjarea la fel de buna atat a obiectelor de imbracaminte, cat si a veselei sau a cartilor.
 
Cu ajutorul lor, ambalarea obiectelor ia de patru ori mai putin timp: spre deosebire de cutiile din carton, ele n-au nevoie sa fie asamblate si izolate cu scotch, sau sa fie demontate cu un cutter. 
 
 


Tags: afacereserviciistocare fizicadezordrefranta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Ponturi si greseli - sfaturi pentru o afacere de catering

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Atunci cand demarati o firma de catering, trebuie sa evitati unele greseli. De cele mai multe ori, puteti observa lucrurile care nu va fac placere ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]