Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru a incepe o afacere de succes

de Camelia Diaconu 09 Sep. 2020 4354
4.32 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori nu este de ajuns sa ai doar o idee buna pe care sa iti doresti sa o transformi intr-o afacere de succes, ci ai nevoie si de suficient curaj pentru a ajunge cat mai aproape de reusita. Nu este deloc usor sa incepi o afacere si tocmai din acest motiv, iti recomandam cateva sfaturi care te pot ajuta sa te dezvolti.

Nu renunta la actualul job pana nu ti-ai pus noua firma pe picioare. O afacere are nevoie de investitii, mai ales la inceput si tocmai din acest motiv, asigura-te ca ai inca o sursa stabila de venit. Concentreaza-te in dezvoltarea afacerii, lucrand in paralel pentru a putea avea un confort financiar pana in momentul in care business-ul tau va incepe sa dea rezultate. Din moment ce lucrurile vor prinde contur, iar afacerea va deveni una profitabila, atunci poti sa renunti la job.
 
Incearca sa ai un sprijin. O afacere in care sa intri singur poate fi si mai greu de realizat. Perioada de inceput este dificila, sunt mult lucruri de rezolvat si ai nevoie de o persoana pe care sa te poti baza. Incearca sa iti pastrezi familia aproape ori chiar sa colaborezi cu membrii familiei sau poate sa faci un parteneriat cu un prieten bun, care este pe aceeasi lungime de unda ca si tine. De asemenea, poti incepe si cursuri de dezvoltare, consultanta, care sa te ajute sa te mobilizezi si sa incepi cu dreptul. 
 
Gandeste-te la clienti. Gandeste-te care ar fi publicul tinta caruia ai vrea sa te adresezi, chiar daca inca nu ti-ai inceput afacerea. Incearca sa intri in contact cu cat mai multe persoane care te pot ajuta sa cresti, indiferent ca sunt consumatori sau clienti. Gandeste-te ca trebuie sa te adresezi unei nise din piata si atunci este important sa cunosti cat mai bine detaliile, pentru a te asigura ca faci o treaba buna. 
 
Fa cercetari si analize. Research-ul este cheia succesului. Este instrumentul care te ajuta sa iti maresti sansele de reusita. Daca faci o analiza a pietei in care sa descoperi care este mersul lucrurilor in domeniul pe care vrei sa il incepi, care sunt nevoile, dar si concurenta, cu siguranta vei stii unde sa te pozitionezi. Nu incepe daca nu te consideri suficient de pregatit din punct de vedere profesional, dar nici daca nu ai resursele necesare financiare. 
 
Gandeste-ti planul de afacere. Asa cum spuneam, nu este suficienta doar ideea de afacere, ci si multa pregatire in spate, pentru a demonstra ca este o idee valida, care merita urmata. Planul de afacere gandit si scris inainte de a incepe, te va ajuta sa iti planifici orice lucru, orice cheltuiala, orice drum pe care esti nevoit sa il parcurgi. Bineinteles ca pot aparea si lucruri la care nu te-ai fi asteptat, dar liniile clare si cele mai importante, le ai deja trasate. Concentreaza-te pe ele si asigura-te ca esti in masura sa le dezvolti. 
 
Fii profesionist in fata clientilor de la bun inceput. Comunicarea eficienta este cel mai important pas intr-o reusita. Invata sa comunici direct, pe subiectul care te intereseaza, dar si sa asculti nevoile celorlalti. Inspira profesionalism persoanelor din jurul tau prin atitudine, stil, vestimentatie, comportament, vocabular. Fii pregatit sa ai totate armele la vedere, pe care sa le expui in fata tuturor, cu transparenta. 
 
Nu uita de toata documentatia necesara pentru a te asigura ca functionezi in legalitate deplina. Sunt multe documente de care ai nevoie pentru a-ti deschide o afacere. Multe drumuri de facut, multe taxe de achitat, multe autorizatii de primit. Tocmai din acest motiv, asigura-te ca in momentul in care ai inceput, esti in legalitate si nu risti nicio amenda. Daca nu le ai, sa repari neatentia initiala, te va costa mai mult. 
Asigura-te ca iti pui pe picioare o afacere legala, care sa iti asigure succesul la scurt timp de la deschidere. 
 


Tags: start in afacerisfaturi in afacericum sa incepi o afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.32 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Cum sa incepi o afacere de decorare a gazonului

de Andrioae Ruxandra
24 Iun 2014
Este o idee de afacere verde care incurajeaza proprietarii si societatile comerciale (de exemplu, firmele care organizeaza cursuri de golf) sa...

Cum sa incepi o afacere in domeniul fotografiei

de Andrioae Ruxandra
21 Iun 2014
Inceperea unei afaceri in fotografie presupune sa iti placa sa faci fotografii si sa le arati familiei, prietenilor si clientilor. Ai imaginatie si...

3 orase - 3 idei pentru start in afaceri

de Julian Manescu
25 Mar 2014
Orasele mici par sa castige teren tot mai mult pentru start-up-uri, insa, nimic nu se compara cu o afacere intr-un oras mare. Desi concurenta pare sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]