Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start-up Nation: lista codurilor CAEN eligibile si modelul planului de afaceri

de Alina Constantinescu 08 Mai. 2017 6059
3.94 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat normele schemei de ajutor de minimis ale programului Start-up Nation modificate in urma amendamentelor la proiectul Legii de aprobare a OUG nr. 10/2017, lista codurilor CAEN eligibile in cadrul schemei precum si modelul de plan de afaceri.

Astfel, antreprenorii interesati sa aplice pentru accesarea finantarii nerambursabile oferita in cadrul programului Start-up Nation vor avea timp, pana la operationalizarea programului, estimata pentru inceputul lunii iunie, sa se familiarizeze cu cerintele de eligibilitate si sa pregateasca documentatia de inscriere.

Va reamintim ca lansarea Start-up Nation este asumata prin Programul de Guvernare pentru trimestrul II din 2017 si poate deveni operational numai dupa promulgarea de catre Administratia Prezidentiala a Legii de aprobare a OUG 10/2017 si publicarea ei in Monitorul Oficial.

Legea de aprobare a OUG 10/2017 a trecut printr-un amplu proces de consultare in Parlament; ordonantei initiale, aprobata in luna ianuarie, i-au fost aduse modificari semnificative in sprijinul beneficiarilor, referitoare la mecanisme si facilitati acordate.

Printre acestea, se regasesc: introducerea mecanismului cererii de plata, diminuarea obligativitatii antreprenorului beneficiar de a angaja o persoana in loc de 2 persoane si de a mentine locul de munca nou creat 2 ani in loc de 3 ani sau facilitatea ca dovada locului de munca nou creat sa se poata face cel tarziu pana la depunerea ultimei cereri de plata sau rambursare.

De asemenea, s-a simplificat si debirocratizat procedura administrativa de depunere a documentelor justificative in vederea inscrierii proiectului: pe langa imbunatatirea platformei electronice, nu se mai solicita, de exemplu, beneficiarului, certificatul constatator de la Registrul Comertului.

Noutatile, avantajoase pentru beneficiari, se refera la conditiile de eligibilitate, implementarea mecanismului cererilor de plata pe modelul celui utilizat pentru accesarea fondurilor europene, extinderea listei cheltuielilor eligibile.

Descarca Schema de ajutor Start-Up Nation>>

Descarca lista codurilor CAEN eligibile>>

Descarca modelul planului de afaceri>>



Tags: start-up nationplan de afacericoduri caen

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.94 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

Ministrul Finantelor anunta continuarea Start-Up Nation, desi a taiat bani de la MMACA

de Florin Amariei
06 Aug 2019
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, anunta ca Start-Up Nation va continua, in ciuda taierilor de fonduri de la Ministerul pentru Mediul...

Realizarea unui plan de afaceri eficient - solutia succesului in business

de Florin Amariei
12 Mai 2021
De la esec, pe culmile succesului! Planul de afaceri face diferenta! Te sperie doar gandul de a pune pe hartie cate ceva despre afacerea ta? Nu te...

Start-Up Nation: Guvernul nu are bani pentru proiectele declarate castigatoare

de Alina Constantinescu
05 Sep 2017
Cu prilejul unei conferinte de presa, Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), a...

Start-Up Nation: Guvernul nu are bani pentru proiectele declarate castigatoare

de Alina Constantinescu
05 Nov 2017
Cu prilejul unei conferinte de presa, Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]