Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Tendintele si perspectivele unei afaceri cu covrigi calzi

de
1755 0 24 Oct. 2014
Start in afaceri


28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI

Covrigaria este deja o afacere care s-a extins si se simte nevoia unei diversificari a sortimentelor de covrigi (cel putin in ceea ce priveste forma, daca nimeni nu se incumeta inca sa modifice reteta). In trecut existau sortimente strans legate de obiceiurile specifice ale zonelor. Acum pe piata se vand in principal covrigii de Brasov, din aluat simplu, impletiti, opariti si presarati cu sare, pentru ca ei au procesul de productie cel mai accesibil.


Marele atu al acestor produse de brutarie este faptul ca nu sunt sezoniere, nu sunt consumate mai putin iarna si mai mult vara, ci pe tot parcursul anului.

Credem ca diversificarea ar putea incepe cu schimbarea formei si, incetul cu incetul, si a compozitiei, prin adaugarea de zahar, oua, vanilita, arome, susan, masline, sau incercarea diferitelor dimensiuni. Un covrigar cu putina imaginatie ar putea sa produca covrigi cu germeni de grau, cu nuca sau insiropati. In cazul specialitatilor, costurile mai mari de fabricatie se compenseaza, de obicei, cu un adaos comercial ridicat.

In  S.U.A.,  exista asa-numitii „bagels“, care sunt tot un fel de covrigi, dar umpluti cu un ingredient, si care cunosc  un succes deosebit. S-au infiintat chiar restaurante specializate  pe acest produs, care ofera consumatorilor cateva zeci de sortimente, alaturi de bauturi calde sau racoritoare. - Covrigarie

Astfel de restaurante functioneaza pe principiul diviziunii muncii, in sensul ca un client care sta la masa si comanda un covrig si o cafea este servit de trei persoane: un angajat  preia  comanda, un altul pregateste covrigul, un altul cafeaua, apoi primul angajat il serveste pe client si incaseaza banii.  

Totul dureaza maximum un minut. Bineinteles, produsele sunt intotdeauna foarte proaspete (chiar si la ora 23.00 se servesc covrigi facuti in urma cu maximum 10  minute) si se tine cont chiar ca forma lor sa fie perfecta: covrigii deformati nu sunt oferiti spre vanzare, ci sunt taiati in 6-8 bucati care sunt puse intr-un stand special cu platouri, aflat la indemana clientilor. Acestia au astfel posibilitatea sa guste diferite sortimente inainte de  a opta pentru unul anume.

Umplutura clasica a covrigilor bagels  este  branza,  dar  exista  si variante  de  lux  –  de  exemplu, bagels  cu  somon  afumat.  Intre aceste doua extreme, se intalnesc bagels  cu  miere,  cu  nutella,  cu legume,  cu  carne  de  curcan,  cu ton  etc.  Bauturile  alcoolice  joaca un  rol  minor  intr-un  astfel  de restaurant,  deoarece bauturile care merg cel mai bine cu acesti covrigi  sunt  coca-cola,  sucul  de portocale, laptele si cafeaua.

E foarte posibil ca viitorul covrigariilor in Romania acesta sa fie: un mini-local de tip fast-food, unde trecatorii grabiti sa intre si sa ia  micul  dejun sau o gustare rapida, care sa cuprinda un covrig umplut  si o ceasca de cafea.

Elementele cu greutate pentru succesul unei astfel de afaceri vor fi calitatea deosebita a covrigilor si amplasamentul  localului.  Deocamdata, cel mai bine este sa aveti in vedere diversificarea ofertei dvs. cu  produse  de patiserie  – strudele,  merdenele, diverse pateuri – care, daca sunt oferite fierbinti, se  bucura de o apreciere considerabila din partea publicului.

Lavanda: cultura profitabila in 2018
Lavanda: cultura profitabila in 2018

Vezi detalii

Propriul meu plan de afaceri
Propriul meu plan de afaceri

Vezi detalii

3 culturi profitabile - Goji, Merisoare, Aronia
3 culturi profitabile - Goji, Merisoare, Aronia

Vezi detalii





Covrigarie


Tags: afaceriafacerecovrigicovrigariesortimente de covrigi

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Tendintele si perspectivele unei afaceri cu covrigi calzi
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Lectia de antreprenoriat: care este diferenta dintre administratorul unei afaceri si Directorul General

de Idei De Afaceri
26 Feb 2018
Daca un antreprenor nu face diferenta intre rolul de proprietar si rolul de CEO, compania in care este implicat este pe un drum gresit. Directorul...

Afacere cu schisandra: sfaturi practice pentru o cultura reusita

de Alina Constantinescu
14 Feb 2018
Plantatia de schisandra poate fi o afacere profitabila pentru antreprenorii care detin teren in mediul rural si doresc sa obtina castiguri...

Cum sa fii creativ si productiv in afaceri in 2018

de Idei De Afaceri
13 Feb 2018
A incepe un business si a depune eforturi pentru a-l mentine pe piata necesita pricepere, dedicare si cunoastere. Antreprenorii si alti lideri in...

Evolutia afacerilor in 2018: Top 5 provocari si oportunitati

de Idei De Afaceri
12 Feb 2018
Conform studiului "Evolutia afacerilor in 2018" lansat azi de Valoria si realizat in parteneriat cu Doingbusiness.ro, procentul companiilor care se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi

Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

Idei de investitii?

Intrebare: Buna seara,
Am 15.000 euro pe care as dori sa ii investesc intr-o afacere. Vreau o afacere care sa aiba la baza un plan de afaceri realist, adaptat la economia actuala. Pot sa ma implic in managament. Astept propuneri realiste si fezabile.

Raspuns: Buna seara, Cred ca cele mai multe oportunitati sunt in Romania, eu ma ocup cu fabricarea de...  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2018




Descarca Alerta




Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Descarca GRATUIT
"Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton