Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 cheltuieli pe care afacerea ta nu le poate evita

de Andrioae Ruxandra 25 Mai. 2014 3320
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inceputul unei afaceri este incitant, chiar distractiv. Dar visatorii care sunt la inceput n-ar trebui sa uite afacerea inceperii unei afaceri. Sigur, este placut sa alegi un logo modern, scopul bilantului, o echipa cu oameni profesionisti care sa-ti sustina viziunea si inchirierea unui birou dragut. Nu te lasa atras de mirajul inceputului, cheltuielile obligatorii de inceput investite pentru a-ti pune afacerea pe picioare dispar cu tot cu incantarea.

 
Daca esti atras de capcana, succesul tau va intarzia. Estimarea costurilor exacte de inceput vor determina scopurile tale viitoare. Asigura-te ca veniturile tale vin in functie de cheltuieli.
 
1. Costurile profesionale
 
Vei avea de platit o taxa pentru a trece de faza conceptului afacerii la a o concretiza si a o inregistra. Costurile si procedurile inregristrarilor difera de la stat la stat si trebuie sa te informezi in legatura cu asta indata ce iti pui afacerea pe picioare. Costurile tale profesionale se vor extinde si vor exploda: trebuie sa iti achiti cheltuielile pentru drepturile de autor si de brevetare; vei avea nevoie cu siguranta de un contabil si de un avocat la un moment dat si stim cat de costisitoare sunt serviciile pe care acestia le ofera.
 
2. Tehnologia
 
Alta "taxa" pentru initializarea afacerii tale este pentru designul, dezvoltarea si hosting-ul site-ului. O multime de oameni naivi indraznesc sa viseze ca pot realiza aceste lucruri singuri. Designul, dezvoltarea si, cel mai important, hosting-ul eficient in platformele online nu sunt lucruri usor de indeplinit, doar daca nu cumva ai un personal specializat in IT. 
Trebuie sa iei in calcul serverele, componentele hardware si software, siguranta site-ului, mentinerea, consultanta IT si telefoanele mobile. 
 
3. Marketing
 
Este acceptabil faptul ca nu uiti sa iei in considerare faptul ca o sa platesti ceva bani pentru advertising si promovare ca sa iti evidentiezi afacerea. Exista insa sanse sa nu ai destule venituri pentru aceste servicii. Chiar daca stii sa plasezi reclamele la nivel local si national (poate si global) si probabil o sa cauti pe cineva priceput in asa ceva pentru advertising-ul online si SEO, te va costa oricum. Cheltuielile obisnuite in ceea ce priveste marketingul sunt adesea uitate, ca si faptul ca vei imprima postere si alte materiale promotionale. Nu uita ca te va costa si accesul la expozitiile specifice nisei tale si la industrie, in general, pentru ca ai nevoie ca numele afacerii tale sa fie vazut si auzit.
Relatiile publice nu sunt ieftine, dar investind in PR, afacerea ta se va dezvolta rapid.
 
4. Costurile administrative
 
Grabeste putin lucrurile si inregistreaza orice cheltuiala de inceput de afacere - cum ar fi, de exemplu, costurile agrafelor de birou si ale capsatoarelor. Cheltuielile mari, precum birourile, scaunele, fisierele etc., nu trebuie luate in calcul deocamdata. Retine faptul ca aceste costuri administrative vor include licente si autorizatii, parcare, utilitati, chirie si multe altele. In plus, daca intr-adevar vrei sa ai o imagine profesionista, trebuie sa investesti in propriile materiale de impachetare (sa nu uitam posta si alte cai de trimitere a comenzilor), ceea ce te va aduce in fata altor cheltuieli care trebuie luate in seeama.
 
5. Costurile vanzarilor
 
Pare a fi contraproductiv sa crezi ca primii bani castigati din primele vanzari sunt costurile afacerii tale, dar asa e la inceput. Materiile brute vor ajunge la fabrica in contul vanzarilor tale si trebuie sa-ti fortifici inventarul produsului chiar daca acele vanzari exista sau nu. 
Daca afacerea ta se va dezvolta, atunci va trebui sa iei in considerare si costurile de transport si de depozitare, ceea ce va include si asigurarea.
 
Nu te panica!
 
Respira adanc si nu-ti mai roade unghiile! Relaxeaza-te! Cheltuielile necesare pentru inceputul afacerii tale n-ar trebui sa te descurajeze si nici sa te panicheze astfel incat sa renunti la afacerea pe care ai visat-o, dar este productiv sa retii cele mentionate mai sus asa cum vei tine bugetul viitoarei tale companii. Cheltuielile fiecarei companii difera, dar sansele ca tu sa cheltuiesti bani sunt foarte mari. Si daca faci asta cu atentie, afacerea va deveni o companie de succes in toata puterea cuvantului.
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afacericheltuielicosturi afaceristart in afaceriafaceri micisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]