Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Varsta ideala pentru a porni o afacere

de Marian Curelaru 05 Mar. 2014 2957
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ultimii ani, ideea dupa care atreprenorul ideal trebuie sa fie foarte tanar pentru a-si crea propria intreprindere s-a impus ca o evidenta in opinia publica. Conform acestei judecati, o data ce ai atins varsta de 35 de ani, ai alte prioritati, viata de familie ocupa mai mult loc si nu mai ai inclinatia de a munci zi si noapte pentru intreprinderea ta.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a devenit simbolul antreprenorului ideal. Suficient de inteligent pentru a urma Universitatea Harvard, dar si destul de smecher incat sa-si intrerupa studiile intr-un stadiu precoce, pentru a crea Facebook, la 20 de ani.

Peter Thiel, miliardarul din Silicon Valley care si-a creat un nume si o reputatie ajutand la crearea Paypal, apoi fiind primul care a crezut in… Mark Zuckerberg si i-a aprobat o investitie, merge mai departe. In 2011, fundatia sa, Thiel Foundation, a atribuit unui numar de 24 de tineri studenti cu varste sub 20 de ani burse de 100.000 de dolari si mentorat pentru a-si crea intreprinderea viselor lor. Conditia era ca ei sa renunte definitiv sau temporar la studii. Pentru aceste burse au aplicat mai mult de 400 de persoane.

Thiel insusi a declarat ca formatia universitara exercita un impact negativ asupra capacitatii de inovatie a multor tineri si-i impinge sa urmareasca o cariera mai curand conservatoare.

"Nu spun ca toata lumea ar trebui sa paraseasca facultatile. Bursierii au fost de acord sa inceteze educatia formala pentru o perioada de doi ani, dar apoi pot merge inapoi la scoala. Problema este ca in societatea noastra ipoteza implicita este ca toata lumea trebuie sa mearga la facultate."

Un studiu realizat in Belgia arata ca circa 9% din studentii debutanti in economie intentioneaza sa-si lanseze propria afacere de la debutul studiilor, dar la final abia 2% fac cu adevarat acest lucru. Cu alte cuvinte, ei se dezvata sa intreprinda, considera antreprenorul Bart Becks.

Trebuie sa tragem concluzia ca este preferabil sa incepi cat mai curand posibil pentru a avea o sansa de succes? Nu prea.

Tinerii au efectiv un avantaj in anumite domenii, mai ales in domeniul tehnologiilor pentru internet si aplicatii mobile. Tehnologia evolueaza rapid si domeniul sau de aplicatii se potriveste cu modul lor de viata. In plus, tinerii considera lumea ca o gigantica retea (sociala) conectata, in care fiecare poate comunica, se poate juca sau poate lucra cu alte persoane de oriunde. Un ingredient important al inovatiei este de a indrazni sa pui sub semnul intrebarii autoritatea, ca si regulile traditional acceptate, ceea ce este mai usor atunci cand pur si simplu nu cunosti aceste reguli.

Un studiu realizat la Universitatea Stanford a demonstrat ca varsta media a fondatorului unei intreprinderi de succes este de 39 de ani. Dar cercetarea a mai evidentiat ca sunt de doua ori mai multi antreprenori de succes cu varste peste 50 de ani decat cei sub 25 de ani.

Explicatia sta in faptul ca ideile de startup-uri revolutionare vin cel mai adesea de la antreprenori foarte tineri, dar ca ideea singura nu este suficienta. Dupa idee trebuie sa urmeze finantarea, dezvoltarea produsului, lansarea, crearea organizatiei si a canalelor de distributie, nevoia de a convinge clientii etc. In functie de complexitatea domeniului, experienta necesara vine o data cu anii. In afara de experienta, creatorii seniori dispun si de alte atuuri precum, numarul mare de contacte profesionale, sau disponibilitatea.


Tags: varstaantreprenoriatlansare in afacerimark zuckerbergpeter thiel

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Proiectul Critbiz ofera programe gratuite de antreprenoriat si fonduri nerambursabile

de Florin Amariei
27 Iul 2018
Circa 400 de participanti vor putea accesa cursuri gratuite de antreprenoriat si o finantare nerambursabila de pana la 40.000 de euro prin programul...

Lectia de antreprenoriat: care este diferenta dintre administratorul unei afaceri si Directorul General

de Idei de afaceri
26 Feb 2018
Daca un antreprenor nu face diferenta intre rolul de proprietar si rolul de CEO, compania in care este implicat este pe un drum gresit. Directorul...

Creative START, proiect pentru incurajarea antreprenoriatului in Romania

de Idei de afaceri
08 Feb 2018
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) implementeaza in perioada ianuarie 2018 - ianuarie 2021...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]