Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Varsta, un impediment in afaceri?

de Alexandra Popescu 21 Apr. 2014 2348
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cred ca sunteti de acord cu mine ca varsta nu mai este un impediment in afaceri. Nu trebuie sa ne gandim ca daca avem 40 sau 50 de ani nu mai putem avea o afacere. Ba, din contra. Ideile bune vin dupa ani buni de experienta si de viata. De obicei, tinerii se cam grabesc in anumite situatii si, cand vad ca succesul nu intarzie sa apara, incep sa cheltuie destul de mult pe nimicuri. Desigur, exista si exceptii, precum celebrul Mark Zuckerberg, presedintele Facebook, care are doar 29 de ani.

Un antreprenor trecut de prima tinerete stie ce inseamna munca de o viata si o apreciaza. 
Daca v-ati uitat cu atentie la filme, afaceristii sunt, in general, cei cu parul grizonat, deci cei in varsta, care au peste 20 de ani de experienta. Pentru a scapa de gandirea cum ca varsta este dusmanul afacerilor, ganditi-va la antreprenori celebri, care la o varsta destul de inaintata au reusit sa cucereasca lumea afacerilor.
 
Primul exemplu este Ray Kroc, fondatorul McDonald’s, care a infiintat aceasta companie la varsta de 52 de ani. Pana atunci, a adunat experienta si a gandit strategic. Pana la acea varsta a vandut pahare de hartie si mixere pentru milkshake. 
Un alt exemplu celebru este Mary Kay Ash, fondatoarea lantului de cosmetice Mary Kay, care a inceput la varsta de 45 de ani si a ajuns ca afacerea ei sa fie a sasea in lume in anul 2011. Inainte de asta, ea a vandut carti si obiecte decorative.
 
Ca acestia exista multi altii care si-au inceput cariera dupa varsta de 30 de ani si care sunt celebri in acest moment. Inainte de a deveni un cunoscut cantaret de muzica clasica, Andrea Bocelli canta in baruri la pian, iar J. K. Rowling, scriitoarea cartilor Harry Potter, era o simpla mama.
 
Cumparati de la Zara, iar brandul este cunoscut de toata lumea. Dar stiati la ce varsta a infiintat Armancio Ortega Zara? La 30 de ani, pana atunci fiind un simplu vanzator de bluze intr-un magazin.
 
Lista antreprenorilor care au inceput dupa varsta de 30 de ani este lunga, acestia fiind simpli oameni care au folosit munca de jos ca un atu in afaceri. Exemple sunt Monaj Bhargava, fondatorul 5-Hour Energy, care a fost sofer de taxi si calugar, actorul si producatorul Harrison Ford, care a fost tamplar, proprietarul Dallas Mavericks, Mark Cuban, care a fost barman pana la 25 de ani si lista poate continua.
 
Foloseste varsta in avantajul tau! Gandeste-te ca ai experienta si forta necesara pentru a-ti infiinta o afacere. Totul se rezuma la vointa. Crezi in ideile tale, chiar daca ai 60 de ani. Si ele pot prinde contur si pot deveni celebre precum celelalte. 
Cum nici tu nu ai devenit un antreprenor pana la o varsta, asa nici afacerea ta nu va deveni cunoscuta imediat. De aceea, nu trebuie sa te opresti si sa clachezi, dand vina pe varsta. Totul se construieste usor si cu mult calm, iar rezultatele vor aparea si ele in timp.


Tags: afaceriafaceri de succesantreprenorvarsta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]