Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Cum a reusit o familie din Neamt sa inceapa o afacere cu produse traditionale

de Alina Constantinescu 24 Nov. 2016 5047
4.21 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In 2011, familia Socea din comuna Poloboc, judetul Neamt a inceput o afacere cu dulceata si alte produse traditionale. Investitia a fost de 50.000 de euro, bani adunti dupa cinci ani de munca in Italia. Familia vinde dulceata, compot, zacusca, sirop, suc de rosii sub brandul Bunatati de Casa Cristina.

In 1998, sotii Socea au plecat in Italia cu gandul de a strange bani. Dupa 5 ani au revenit in tara si cu banii economisiti au pus bazele unei microferme. Afacerea nu a mers din cauza secetei si a lipsei de nutret pentru animale, asa ca au schimbat radical domeniul, trecand la termopane. Pana sa dea lovitura cu bunatatile traditionale, au mai avut si alte incercari de afaceri in diferite domenii precum transport si comert.

Cum a pornit afacerea cu dulceturi traditionale

Cristina spune ca la inceput a obtinut toate autorizatiile necesare, apoi s-a pus pe treaba. A inceput sa preparare  dulceata de capsuni, de visine, de cirese amare, de nuci verzi, zacusca de vinete si pasta de rosii.

Pentru prepararea produselor foloseste ingrediente atat din productia proprie, dar si achizitionate de la vecinii gospodari. Dulceturile sunt preparate numai din fructe si zahar. Retetele originale provin dintr-o carte de bucate foarte veche, din anul 1935.

"In mica noastra fabrica de dulceturi traditionale reusim sa facem produse cu gustul de altadata, datorita etapelor pe care le parcurgem, incepand de la culesul recoltei, continuand cu pregatirea pentru preparare, facutul focului, pana la etichetare si ambalare.

Avem grija, inca de la culesul recoltei sa pastram intregi toate fructele sau legumele. Pentru asta le culegem cu grija, in ladite, pe fiecare in parte. Astfel, gustul produsului final va fi cel dorit cu adevarat si nu vor exista niciodata fructe sau legume alterate care sa faca mai apoi parte din produsele noastre.", se arata pe site-ul bunatatidecasacristina.ro.

Dulceturile si zacusca sunt produse naturale, pregatite in cazane speciale si la foc de lemne, de aici si gustul deosebit.

Ambalarea, capsarea si etichetarea se realizeaza manual. Bunatatile ajung in Suedia, Italia, Spania, Belgia, Franta, Germania si America si la peste 20 de magazine din tara.

Va invitam sa urmariti un video despre povestea Cristinei Socea, producator de dulceturi traditionale:



Tags: afacere cu dulceataproduse traditionaleafacere cu zacusca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.21 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]