Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 ponturi practice pentru a construi o casa cu efort minim

de Idei de afaceri 25 Apr. 2022 2600
4 ponturi practice pentru a construi o casa cu efort minim
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Constructia unei case nu este o lucrare deloc simpla, mai ales ca sunt o multime de aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare, de la alegerea terenului pana la detaliile legate de impartirea incaperilor si stilul de amenajare interioara. Pentru a-ti pune ideile in practica, ai nevoie de un plan, organizare, distributie eficienta a resurselor, materiale de cea mai buna calitate si o echipa de constructori priceputa, care sa te ajute sa transformi in realitate casa la care ai visat.

Este bine sa stii ca, pentru a obtine cele mai bune rezultate, orice constructie presupune cateva etape esentiale si ponturi de care sa tii cont pentru a te bucura cat mai mult timp de investitia facuta si de efortul depus. Analizeaza cu atentie toate lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare si care este cel mai bun raport calitate-pret pentru toate materialele de constructii si uneltele de care ai nevoie.


Alegerea materialelor si uneltelor de constructie 


Cere echipei de constructii sa realizeze un deviz detaliat al tuturor lucrarilor de constructie pentru a evalua costul total al materialelor necesare. Scandura pentru cofraj, cimentul pentru constructii, mortarul, grinzile din lemn sau din metal, tiglele, jgheaburile si burlanele sunt doar cateva dintre materialele de care vei avea nevoie pentru fundatie, planseu, zidarie, acoperis. 


Totodata, opteaza pentru cele mai bune si eficiente utilaje, unelte si echipamente. Investitia se va amortiza in timp, iar rezultatele vor justifica preturile unor lucruri de calitate. De exemplu, alegerea unei betoniere este unul dintre primii pasi pe care ar trebui sa-i faci, inainte de a incepe constructia unei case. Aceasta este necesara pentru o multime de lucrari, incepand cu fundatia si terminand cu tencuiala. In plus, iti va fi necesara si pentru amenajarea imprejurimilor casei. 


Alege modelul de betoniera care se potriveste cel mai bine nevoilor tale, in functie de design, rezistenta, modul de functionare, fiabilitate, tinand cont, totodata, ca o betoniera de calitate are numeroase avantaje, cum ar fi:


  • este usor de folosit;
  • poate fi transportata fara efort acolo unde ai nevoie;
  • cuva este realizata din fonta rezistenta si poate fi folosita timp indelungat;
  • volumul generos asigura acoperirea tuturor lucrarilor pentru casa.

Asadar, este recomandat sa lucrezi cu o betoniera eficienta, de cea mai buna calitate, fabricata de un producator cunoscut, pentru a-ti pune in practica si cele mai indraznete idei.

Acorda importanta pozitionarii casei 


Dupa ce ai ales terenul si a venit momentul sa incepi efectiv constructia casei, alege cu atentie pozitionarea viitoarei locuinte. Ideal ar fi ca fatada principala sa aiba expunere sudica, iar spatele casei sa fie orientat spre nord.


Astfel, te asiguri ca vei beneficia de lumina naturala pe tot parcursul zilei. Aceasta este o etapa importanta, la care trebuie sa te gandesti inca dinainte de a apela la ajutorul unui arhitect si de a contacta o echipa care sa se ocupe de toate detaliile constructiei.


Desi exista tentatia de a construi o casa mare, cu spatii generoase si cat mai multe camere, ia in considerare si costurile de amenajare si intretinere pe care acestea le presupun si nu construi mai mult decat ai nevoie pentru a te simti confortabil si pentru a avea loc pentru toate lucrurile tale.

Tine cont de etapele construirii unei casei, cat mai rapid si bine 


In momentul in care incepi efectiv constructia casei, este important sa tii cont de cateva ponturi care te vor ajuta sa termini lucrarea in cel mai scurt timp si cu cele mai bune rezultate:


  • Rezistenta este cuvantul cheie pentru orice constructie, mai ales ca abia astepti sa te bucuri de noua casa, fara a incepe reparatiile imediat ce ai terminat. Foloseste doar materiale de cea mai buna calitate si apeleaza la ajutorul unei echipe experimentate, cu specialisti pentru fiecare etapa si tip de lucrare;

  • Orice constructie stabila incepe cu o fundatie solida. Este recomandat sa nu faci rabat la calitatea materialelor in nicio etapa a constructiei, insa, pentru fundatie, este esential ca materialele alese sa fie cele recomandate de constructori, chiar daca ti se pare ca au un pret prea mare;

  • Odata ce fundatia este realizata, urmatoarele etape sunt constructia peretilor exteriori, a acoperisului si abia apoi urmeaza interiorul si finisajele. Astfel, chiar daca vremea se strica, echipa poate lucra in continuare.

Acorda atentie tencuirii si izolatiei casei


Izolatia si tipul de tencuiala alese sunt importante, pentru a pastra confortul termic, indiferent de anotimp, asa ca este vital sa iei in considerare si urmatoarele aspecte:


  • Tencuiala exterioara are rolul de a impiedica infiltratiile, de a lasa zidul sa respire si de a pastra capacitatea de izolatie termica. Alege un tip de tencuiala exterioara de cea mai buna calitate, care protejeaza zidurile de radiatii, murdarie si poluanti. De asemenea, tencuiala trebuie sa fie suficient de elastica pentru a prelua tensiunea din zidarie cauzata de caldura, fara a se fisura;
     
  • Izolatia termica este importanta indiferent de anotimp, asa ca alege, impreuna cu echipa de constructori, cea mai buna varianta pentru casa ta si tipul de constructie pentru care ai optat.

Constructia unei case este, desigur, unul dintre cele mai importante proiecte pentru tine si cei dragi, asa ca este esential sa faci lucrurile corect inca de la inceput, pentru a evita reparatiile ulterioare si pentru a avea casa la care ai visat. Urmeaza toate etapele de planificare, organizare si constructie, asa cum sunt ele prezentate mai sus, iar casa va fi gata rapid, fara batai de cap si exact asa cum ti-ai dorit.

 

Sursa foto: Unsplash



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: betonieraeficientaconstructii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]