Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple, in vizorul Facebook

de Idei de afaceri 04 Nov. 2021 1269
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania condusa de Mark Zuckerberg incearca o reteta deja dovedita a fi de succes. Asta, insa, inseamna ca Apple are noi ingrijorari!

Facebook le promite dezvoltatorilor de aplicatii ca ii va scapa de comisionul de 15% sau 30% platit catre Apple pentru abonamente vandute, daca acestia vor folosi Facebook Pay.
 
Practic, dezvoltatorii ar trebui sa trimita utilizatorilor un link special pentru platile recurente, care sa-i directioneze pe acestia catre serviciul de plati al Facebook.
 
Mark Zuckerberg insusi spune ca Facebook nu va opri niciun comision, ci se vor plati doar taxele legale. Insa, aceasta promisiune este valabila doar pana in 2023, dupa care, cel mai probabil, Facebook isi va impune propriul comision, chiar daca mai mic.
 
Pentru a motiva si mai mult dezvoltatorii, in cadrul programului anuntat de Facebook, ce va fi disponibil la inceput pe baza de invitatii, platforma sociala va plati dezvoltatorii cu sume cuprinse intre 5 si 20 de dolari pentru fiecare abonat care plateste astfel, pana la un prag de 10.000 de dolari.
 
Noul program Facebook are doua sensuri pentru platforma sociala. Pe de o parte, poate atrage dezvoltatorii de aplicatii de partea sa si poate ajunge ea sa fie cea care primeste comisionul din vanzari.
 
Pe de alta parte, este o amenintare directa la adresa modelului de business folosit de Apple pentru aplicatiile din ecosistemul sau si chiar o forma de razbunare impotriva producatorului iPhone-ului, dupa ce acesta a impus colectarea datelor doar cu acceptul utilizatorilor, ceea ce a afectat veniturile Facebook.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: facebookapplefacebook pay

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Apple lanseaza iOS 17.1

de Bianca Tila
26 Oct 2023
Apple aduce primul update de functionalitate pentru iOS 17. Acesta este disponibil pentru iPhone-urile compatibile si aduce o serie de imbunatatiri...

Apple lanseaza o noua versiune de AirPods

de Bianca Tila
30 Aug 2023
Alaturi de noile iPhone-uri, care se vor lansa in septembrie, Apple ar putea face trecerea la o conexiune USC-C si castile AirPods. Evenimentul de...

WWDC 2023: Apple a prezentat noile produse si sisteme dezvoltate

de Bianca Tila
06 Iun 2023
Gigantul tehnologic a anuntat in cadrul Worldwidde Developers Conference din acest an primele detalii legate de noile versiuni ale sistemelor de...

Apple extinde disponibilitatea serviciului de comunicare prin satelit

de Bianca Tila
16 Mai 2023
Australia si Noua Zeelanda primesc acces la servicul de comunicare prin satelit, in cazuri de urgenta. Versiunea este disponibila pentru cele mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]