Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ASF: Pietele financiare, tot mai axate pe factorii de mediu

de Florin Amariei 12 Nov. 2021 867
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) arata ca piata europeana se afla in plina schimbare, avand in vedere ca pietele financiare se concentreaza acum tot mai des pe factorii de mediu.

Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA) si Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) si-au exprimat angajamentul, cu ocazia conferintei ONU privind schimbarile climatice, de a contribui la un sistem financiar durabil, ca parte a Acordului Ecologic European si a eforturilor internationale depuse in acest sens.
 
"Factorii de mediu afecteaza din ce in ce mai mult randamentul si valoarea investitiilor¸ dupa cum reiese si din cel mai recent Raport de tendinte si riscuri pe pietele financiare locale si internationale, elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Este evidenta preocuparea tot mai puternica, la nivelul statelor si guvernelor, dar si la nivelul conducatorilor pietelor financiare ale lumii, cu privire la transformarea necesara a economiei pentru a lupta impotriva incalzirii globale. Din perspectiva pietelor supravegheate de Autoritate, entitatile care functioneaza in aceste sectoare financiare vor trebui sa-si asume un proces de adaptare a strategiei lor de dezvoltare, a managementului riscului si a transparentizarii proceselor lor la contextul viitor, astfel incat sa inglobeze masuri si directii specifice combaterii incalzirii globale si reducerii semnificative a riscului climatic", a afirmat Nicu Marcu, presedintele ASF.
 
Avand in vedere aceste provocari, ESMA are un rol cheie in a ajuta investitorii sa inteleaga mai bine impactul factorilor de mediu, sociali si de guvernanta (ESG) asupra investitiilor lor si modul in care o investitie contribuie la un viitor durabil.
 
Pentru a sprijini acest demers, ESMA a publicat Strategia privind finantarea durabila in februarie 2020, care stabileste actiuni concrete pentru integrarea factorilor ESG in toate domeniile sale de activitate.
 
Alaturi de alte activitati din zona finantarii durabile, EIOPA va finaliza in 2022 primul tablou de bord la nivel european privind deficitul de protectie a asigurarilor pentru catastrofele naturale, care va creste gradul de constientizare cu privire la rolul asigurarilor impotriva pericolelor legate de clima.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: asfpiete financiarefactori de mediu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ASF reia programul gratuit de educatie financiara pentru studenti

de Florin Amariei
15 Oct 2021
ASF a confirmat ca reia programul gratuit de educatie financiara pentru studenti. Acesta va avea loc virtual si locurile vor fi limitate....

ASF: SIF Moldova poate deveni Evergent Investments

de Florin Amariei
02 Mar 2021
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis ca SIF Moldova poate deveni Evergent Investments. Conform sursei citate, schimbarea denumirii...

ASF, amenzi pentru Euroins, NN Asigurari si Metropolitan

de Florin Amariei
22 Feb 2021
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aplicat noi amenzi pentru Euroins, NN Asigurari de Viata si Metropolitan Life Pensii....

ASF: Piata asigurarilor reprezinta 2,3% din PIB

de Florin Amariei
11 Feb 2021
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) arata prin vocea presedintelui institutiei ca piata asigurarilor reprezinta acum 2,3% din PIB....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]