Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bitcoin se lupta pentru a ramane peste pragul de 20.000 de dolari

de Bianca Tila 20 Iun. 2022 1124
Bitcoin se lupta pentru a ramane peste pragul de 20.000 de dolari
3.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bitcoin a inregistrat o perioada de volatilitate accentuata, afisand oscilatii uriase in weekend. Criptomoneda reuseste sa se mentina cu greu peste nivelul de 20.000 de dolari.

Bitcoin este cea mai mare criptomoneda de pe piata. Aceasta a scazut cu pana la 4,8% pana la 19.618 USD in Asia si se tranzactioneaza la 20.036 USD la Tokyo. Ether s-a mentinut peste 1.000 dolari, pierzand la un moment dat 7,8%. Pe piata crypto, Solana, Cardano si Dogecoin au fost pe rosu.
 
"Bitcoin s-a scufundat cu aproape 15% sambata, dar apoi a revenit la peste 20.000 de dolari cu o crestere de 16% duminica. Modelul de oscilatii sugereaza ca sentimentul investitorilor ramane extrem de fragil, in conditiile in care Rezerva Federala a Statelor Unite ale Americii merge cu toata forta pentru a lupta impotriva inflatiei prin cresteri ale ratelor dobanzilor care dreneaza lichiditatile de pe piete", scrie ZF.
 
Aceasta pierdere a criptomonedei vine in urma dificultatilor intampinate de mai multi jucatori importanti din industrie. Sunt asteptate ca multe buzunare de vanzare sa fie fortate de Bitcoin si Ehter pe masura ce piata va tot scadea.
 
"Asteptati-va la mai multe buzunare de vanzare fortata de Bitcoin si Ether, pe masura ce piata isi da seama cine inoata gol", a declarat pe Twitter Arthur Hayes, cofondator al bursei de criptomonede BitMEX.
 
In ceea ce priveste vanzarile, acesta a spus ca nu stie daca s-au terminat, insa "pentru acei cutitari priceputi, ar putea exista inca oportunitati suplimentare de a cumpara monede de la cei care trebuie sa lichideze fiecare oferta, indiferent de pret".
 
Daca Bitcoin va scadea sub 20.000 de dolari ar putea duce la mai multe lichidari de pozitii cu efect de levier, conform executivilor din domeniul crypto. De la inceputul anului, simbolul a scazut cu aproximativ 57%, in timp ce altele au suferit si mai mult.
 
De asemenea, indicele T3 Bitcoin Volatility Index a inregistrat o crestere spre maximele din 2022. Acesta este o masura de volatilitate preconizata a token-ului pe 30 de zile. 
 
Presiunea intensa asupra aplicatiilor fianciare descentralizate se adauga la incertitudinea prezenta. Popularitatea acestora a crescut ca sursa de randamente mari. In timpul pandemiei, stimulii au condus la un boom criptografic ce a batut recorduri.
 
In prezent, se iau masuri fara precedent pentru a se proteja de lichidarile in cascada. Platforma de imprumuturi criptografice Celsius Network se afla in dificultate. Aceasta are nevoie de mai mult timp pentru a-si stabiliza lichiditatile si operatiunile dupa ce a inghetat depozitele saptamana trecuta, conform oficialilor.
 
"Daca piata merge mai sus, toata lumea respira usurata, lucrurile vor fi refinantate, oamenii vor strange capitaluri proprii si toate riscurile se vor disipa. Dar daca ne miscam mult mai jos de aici, cred ca ar putea fi o adevarata furtuna", a declarat Adam Farthing, seful biroului de risc pentru Japonia al furnizorului de lichiditati criptografice B2C2.

Afla mai multe despre cum functioneaza piata crypto cu ajutorul ghidului complet "Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Scaderile actiunilor au coincis cu evolutiile din domeniul crypto. Acest scenariu s-a petrecut in conditiile in care actiunile americane au suferit cel mai mare declin procentual saptamanal din ultimii doi ani. Temerile legate de cresterea ratelor dobanzilor si a probabilitatii tot mai mari de recensiune au condus la aceasta actiune.
 
Piata crypto are o capitalizare totala de 870 de miliarde de dolari, in scadere de la un varf de 2.900 de miliarde de dolari in noiembrie 2021, potrivit site-ului Coinmarketcap.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: piata cryptobitcoincriptomonede

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bitcoin inregistreaza cresteri, dupa o decizie a justitiei privind un fond de bitcoin spot

de Bianca Tila
30 Aug 2023
Bitcoin a afisat cresteri, marti, fiind un maxim al ultimelor doua saptamani. Acest fapt s-a intamplat dupa ce un tribunal american a decis ca SEC...

Bitcoin revine la nivelul anterior prabusirii platformei FTX

de Bianca Tila
18 Ian 2023
In ultimele doua zile, Bitcoin s-a mentinut la peste 21.000 de dolari pe unitate. Acest rezultat arata revenirea peste pretul pe care l-a avut atunci...

Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie

de Bianca Tila
09 Mai 2022
Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie, avand in vedere scaderea pietele bursiere ce continua sa afecteze criptomonedele. Bitcoin se...

Bitcoin. SUA a detronat China la minare criptomonedei

de Florin Amariei
13 Oct 2021
Statele Unite ale Americii (SUA) au detronat China la minarea de Bitcoin, dupa ce tara asiatica a interzis astfel de activitati....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]