Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brand Finance anunta cel mai valoros brand

de Bianca Tila 27 Iun. 2022 676
Brand Finance anunta cel mai valoros brand
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mercedes-Benz este cel mai valoros brand german ca si anul trecut. Brand Finance a realizat un studiu cu privire la valoarea marcilor, unde Mercedes-Benz a condus clasamentul general.

Mercedes-Benz conduce clasamentul general al marcilor germane, avand o valoare de 52,4 milioane de euro. Gigantul Deutsche Telekom este singura companie ce a putut sa se apropie de lider in 2022, valorand aproximativ 51,9 miliarde de euro.
 
In acest an, pe locul al treilea se afla Allianz cu o valoare de 39 de milioane de euro. Compania a reusit sa deturneze marca Volkswagen de pe podium. Acum, marca producatoare de automobile se afla pe locul al patrulea, avand o valoare estimata la 35,4 miliarde de euro.
 
In cele din urma, Volkswagen nu este singura companie auto care pierde teren in clasamentul din 2022. In timp ce Mercedes-Benz crestea cu 5,7%, Volkswagen a scazut cu 11,6% fata de anul anterior. Similar situatiei se afla si BMW care a coborat pe locul cinci, in anii anteriori fiind pe locul 4. Compania are o valoare de 32,7 miliarde de euro.
 
Porsche este in coborare fata de anul trecut, unde ocupa locul cinci. In prezent, Porsche se afla pe pozitia sase cu o valoare inregistrata in 2022 de 29,1 miliarde de euro.
 
"Industria auto ramane de departe cel mai important generator de valoare din clasament si, cu o valoare totala de 165,1 miliarde de euro, reprezinta 30% din valoarea totala a clasamentului marcilor germane – chiar daca sectorul a pierdut patru procente fata de anul precedent", conform Ulf-Brun Drechsel, Coutry Director Brand Finance Germania.
 
In ceea ce priveste marca auto Audi, aceasta a iesit din Top 10 din anul acesta. Compania a decazut pana la pozitia 13, mai jos decat Bosch care ocupa pozitia 11. Marca Opel a coborat de pe locul 49 pe 56, iar smart de pe 117 pe 159.
 

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz este o companie producatoare de automobile, de origine germana. Aceasta s-a consacrat cu ajutorul diverselor automobile realizate, precum autobuze, automobile, camioane si autoutilitatere. 
 
Aceasta companie se bucura de o istorie vasta, fiind fondata in 1881 de Karl Benz si Gottlieb Daimler. Sigla companiei reprezinta trei dintre elementele naturii: pamant, apa si aer. Pana la acest moment, logo-ul companiei a avut sase versiuni, incepand din 1910 acesta a ramas cel cunoscut in prezent.
 
Printre lucrurile interesante ale acestei companii, se numara si primul automobil cu motor cu ardere interna din istorie. In anul 1886, Karl Benz a proiectat primul automobil echipat cu un motor cu combustie. Acesta automobil avea trei roti, o maneta in loc de volan si un motor cu 2,5 cai putere.
 
In spatele numelui companiei s-a aflat multa vreme o incertitudine. Desi se credea ca "Mercedes" provine de la numele fiicei lui Karl Benz sau a lui Gottlieb Daimler, numele este preluat in urma unei tranzactii. Primul automobil produs de companie a fost numit Mercedes-Benz 35 HP, iar un om de afaceri austriac a cumparat 20 de astfel de masini, in schimbul denumirii acestora "Mercedes". Acest nume apartinea fiicei omului de afaceri, Adriana Manuela Ramona Mecedes Jellinek. 
 
Acest nume este de origine spaniola si simbolizeaza mila, milostenie.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: mercedes-benzbrand finance

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]