Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa de Valori Bucuresti afiseaza scaderi majore

de Bianca Tila 15 Iun. 2022 1337
Bursa de Valori Bucuresti afiseaza scaderi majore
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti a inchis in scadere prima sedinta de tranzactionare a acestei saptamani. Aceasta este in scadere pe aproape toti indicii, valoarea tranzactiilor fiind cifrata la 45,35 milioane de lei.

Totodata, si marile burse europene afiseaza pierderi. Scaderile mari in cadrul BVB se inregistreaza la MedLife (cu -4,3%), TeraPlast (4,1%) si Transgaz (3,3%).
 
"Din cei 20 de emitenti inclusi in BET, cele mai mari declinuri erau la ora publicarii stirii la operatorul privat de sanatate MedLife (M – 4,3%), producatorul de materiale de constructii TeraPlast Bistrita (TRP – 4,1%), transportatorul national de gaze naturale Transgaz (TGN – 3,3%) si Romgaz, producator si furnizor de gaze naturale controlat de statul roman prin Ministerul Energiei ( SNG -3,2%)", conform Mediafax.
 
Indicele principal BET s-a deapreciat cu 2,34% pana la 12.064,94 puncte. In cazul BET-Plus, ce arata evolutia celor mai lichide 37 de actiuni de la Bursa, a consemnat o scadere de 2,33%.
 
"Indicele BET al Bursei din Bucuresti se deprecia cu 2,3% in dupa-amiaza zilei de marti, 14 iunie, dupa ce incepuse sedinta de tranzactionare cu un minus de 1,5%", scrie Mediafax.
 
Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a inchis pe minus cu 2,10%, comparativ cu indicele SIF-urilor, BET-FI, ce a avut o usoara crestere de 0,02%. Indicele BET-BK este reperul de randament al fondurilor de investitii si a incheiat sedinta in scadere cu 2,34%. Bet-NG a pierdut 2,14 din valoare, fiind cel care masoara evolutia celor 10 companii energetice si de unitati.
 
Indicele BET AeRO s-a diminuat cu 3,12%, incluzand 20 de companii reprezentative de pe piata AeRO. Cele mai tranzactionate actiuni pe Piata Reglementata au fost cele ale Bancii Transilvania cu 9,28 milioane de lei, urmate de titlurile BRD - Groupe Societe Generale, ce au generat schimburi in valoare de 3,487 milioane de lei, si OMV Petrom, cu 3,485 milioane de lei.
 
Cele mai bune evolutii au fost inregistrate de actiunile UCM Resita (+14,96%), Turism Felix (+9,66%) si Oil Terminal (+6,94%). In schimb, cele mai importante scaderi au fost consemnate de actiunile Electroaparataj (-11,29%), Aerostar (-7,64%) si Condmag (-7,14%). 
 

Bursele europene

"Bursa de la Bucuresti scade la inceputul sedintei de tranzactionare. Ieri, Wall Street a intrat in ghearele ursului. 
 
Toti indicii bursieri de la BVB se aflau in teritoriu negativ, mai putin BET-FI (plus 0,05%), din care fac parte cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri) si Fondul Proprietatea. Intre timp, indicele consultativ BETAeRO cobora cu 3,2%", potrivit Mediafax. 
 
In ceea ce priveste bursele majore din vestul Europei, toate afisau pierderi dupa ce incepusera sesiunea de trading pe verde. Indicele paneuropean Stoxx 600 scadea cu 0,9%, dupa un plus de 0,45%. In acest an, indicele a scazut cu 16,6% comparativ cu declinul inregistrat de BET, de 7,7%.
 
Indicele londonez FTSE 100 si DAX 30 din Germania s-au deapreciat cu 0,4%, respectiv 0,5%. La inceputul sedintei, evolutiile erau de plus 0,4%, respectiv plus 0,7%. WIG 20 din Varsovia si BUX, indicele bursei maghiare, cresteau cu 1,1%.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bursa de valori bucurestibursele europenebvb

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

BVB: Listarea Hidroelectrica a fost cel mai important eveniment al anului 2023

de Bianca Tila
29 Feb 2024
Listarea Hidroelectrica exclusiv pe piata de capital din Romania a fost probabil cel mai important eveniment al anului trecut, iar al doilea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]