Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cargus planuieste investitii majore

de Bianca Tila 22 Iun. 2022 1008
Cargus planuieste investitii majore
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cargus a afisat o cifra de afaceri de 450 de milioane de lei si un nivel constant al volumelor de livrate in anul 2021. Compania de curierat estimeaza o crestere de 20% a volumelor de livrari.

Cargus este o companie de curierat rapid, prima de acest gen infiintata in Romania, in anul 1991. Aceasta a fost cumparata pentru suma de 50 de milioane de euro de DHL in 2008. Fostii proprietari, Augustin Plesea si Carmina Dumitrescu, au reusit sa detina o cota de piata de 25% in 2007.
 
Oficialii companiei au mentionat faptul ca vor continua sa investeasca in logistica si in solutii de livrare digitale. 
 
"Serviciile de curierat sunt o parte esentiala a ecosistemului general de business, precum si un factor de crestere pentru companii, in special pentru cele din industria comertului electronic. 
 
Vom continua sa investim in infrastructura noastra logistica, dar si in solutii de livrare digitale, actuale, pentru a ne consolida pozitia de lider in inovatie pe piata de curierat si parteneriatul pe care il avem cu mediul de business", a declarat Olivier van Houtte, CEO Cargus.
 
Anul precedent, Cargus s-a bucurat de o cifra de afaceri de 450 de milioane de lei si de un nivel constant de livrari, mentinand volumul ca in anul precedent, potrivit indicatorilor financiari. Odata cu schimbarea comportamentului de consum din timpul pandemiei, segmentul B2C a crescut cu 7%. Acesta reprezinta o pondere semnificativa in structura companiei.
 
Compania a reusit, anul trecut, sa deschida noua depozite noi, situate in zone strategice. Investitia a fost de 8,5 milioane de euro.
 
De asemenea, businessul si-a extins si reteaua de puncte SHIP & GO, cu care a reusit sa depaseasca peste 700 de locatii in toata tara. Curierii s-au bucurat de o investite de 7,5 milioane de euro, prin echipamente specializate.
 
In ceea ce priveste bugetul de investitii, Cargus se va concentra pe inovatiile tehnologice, cresterea calitatii serviciilor si implementarea ampretei logistice.
 
"Bugetul de investitii din acest an se va concentra pe segmentul de business e-Commerce, pe inovatii tehnologice, cresterea calitatii serviciilor, extinderea si dezvoltarea retelei out of home (OOH) si a amprentei logistice.
 
Recent, Cargus a adaugat doi parteneri principali in reteaua SHIP & GO - PayPoint si un-doi Centru de plati - si estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2022 vor fi 3.000 de puncte Clic & Collect in toata tara", anunta compania.
 
Compania va face o alta serie de investitii consistente in acest an. Cargus doreste sa evolueze prin crearea si dezvoltarea unei retele retele proprii de APM-uri Cargus (lockers).
 
Pentru zona Bucuresti-Ilfov, compania a deschis un nou depozit Cargus. Acesta va dubla capacitatea de operare a celui din Magurele, businessul urmand sa investeasca si in modernizarea altor 16 centre logistice.
 
In prezent, Cargus are peste 5.000 de angajati si colaboratori. De asemenea, detine cinci centre nationale de sortare, 51 de centre operationale si o echipa de peste 2.500 de curieri cu care reuseste sa efectueze peste 50 de milioane de livrari pe an.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: cargusservicii de curierat450 mil lei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]