Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid complet pentru costurile unui contract de leasing financiar

de Idei de afaceri 15 Sep. 2021 1746
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Leasingul financiar reprezinta un procent important din tranzactiile pe care le fac companiile din Romania pentru achizitionarea de bunuri cu o valoare ridicata. Trendul ascendent se mentine datorita faptului ca plata bunurilor finantate se efectueaza in rate lunare mult mai mici in comparatie cu cele solicitate la incheierea unui credit bancar.

Fara o informare corecta, procesul de incheiere al unui contract de leasing financiar poate parea destul de complex. Cu toate acestea, finantarea se bazeaza pe o birocratie redusa si o aprobare rapida. Cele mai importante aspecte la care trebuie sa fii atent sunt insa cele de natura financiara. 
 
Pentru ca decizia este una importanta pentru compania ta, asigura-te ca investitia poate fi sustenabila pe toata perioada contractuala. Poti face o simulare online cu ajutorul unui calculator leasing, care se regaseste pe site-urile companiilor care ofera astfel de servicii. 
 
Ce trebuie sa stii despre leasingul financiar?
 
Firma de leasing financiar va cumpara bunul solicitat de tine, iar ulterior, dupa incheierea contractului, vei avea dreptul de folosinta asupra sa, contra unei rate lunare. La finalul perioadei contractuale si dupa plata valorii reziduale, se va face transferul de proprietate catre compania ta. 
 
In ceea ce priveste aspectele contractuale, multe companii de leasing din Romania le pun la dispozitie clientilor oferte personalizate si adaptate nevoilor lor. De asemenea, vei beneficia de avansuri flexibile, care sa-ti permita stabilirea unor rate lunare ce nu-ti vor afecta bugetul de business. 
 
Daca firma ta a fost infiintata recent si ai nevoie de bunuri pentru dezvoltare, prin contractul de leasing vei putea garanta chiar cu activul finantat. Poti afla online care sunt costurile unei finantari, prin accesarea unui calculator leasing. Pentru a avea o rata lunara mai mica, poti mari avansul sau perioada contractuala. 
 
Cum se calculeaza rata de leasing? 
 
La incheierea unui contract de leasing financiar, va trebui sa achiti rate lunare, semestriale sau sezoniere, in functie de specificul afacerii tale, pentru a utiliza bunurile solicitate. Iata din ce sume se compun ratele: 
 
1. Creditul principal si dobanda pe depreciere  
 
Acestea reprezinta diferenta dintre pretul pe care il negociezi si valoarea reziduala (valoarea bunului la finalul leasingului).
 
2. Dobanda 
 
In cadrul unui contract de leasing financiar, dobanda reprezinta cel mai important cost. Aceasta poate varia in functie de perioada de finantare si/sau de avans. Daca alegi o perioada contractuala mai mica, vei beneficia de o dobanda mai scazuta.
 
3. Taxe 
 
Aici pot fi incluse comisioanele de administrare, care se percep o singura data, la semnarea contractului. Este important de precizat faptul ca vor exista si o serie de alte taxe aditionale, care pot varia in functie de compania de leasing, dar si de tipul bunului contractat. 
Un calculator leasing te va ajuta sa obtii valori estimative pentru avansul minim si perioada maxima de contract. Se vor afisa cifre estimative si pentru valoarea ratei lunare, valoarea avansului, valoarea reziduala, dar si dobanzile si comisioanele percepute. Desi toate informatiile prezentate vor fi estimative, iti vei putea da seama cu usurinta daca businessul tau poate sustine o astfel de achizitie.
 
In concluzie, costurile unui contract de leasing financiar sunt unele flexibile, care pot fi adaptate in functie de specificul afacerii tale. Metoda de finantare este avantajoasa, mai ales pentru companiile infiintate recent, care nu dispun de suficient capital pentru investitii. Pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie pentru afacerea ta, consulta un calculator leasing online si afla valorile estimative ale finantarii. In acest fel, iti poti pregati un plan financiar pentru rambursarea sumei pe toata perioada contractuala.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: leasingcalculatordobandacredittaxecostcontractfinanciar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Sony a facut anuntul cel mare. Cat va costa noua casca PSVR2?

de Bianca Tila
03 Nov 2022
Sony a facut anuntul cel mai mare, dupa mai multe luni in care a scos la lumina treptat diferite informatii. Noua casca de realitate virtuala a...

Credit Suisse si Nomura, in cadere libera la bursa

de Florin Amariei
01 Apr 2021
Scandalul Archegos a dus la evaporarea a peste noua miliarde de dolari din valoarea Credit Suisse si Nomura! Conform AP, un apel in marja este...

Curierii Uber si Glovo, obligatoriu angajati cu contract de munca

de Florin Amariei
18 Feb 2021
Guvernul spaniol aproape a decis ca toti curierii Uber si Glovo vor trebui obligatoriu angajati cu contract de munca. In conformitate cu noile...

JTI: 78% din cifra de afaceri pentru 2019 reprezinta doar taxe

de Florin Amariei
20 Iul 2020
JTI Romania arata ca 78% din cifra de afaceri pentrul anul 2019 reprezinta doar taxe platite catre statul roman. Cifra de afaceri inregistrata de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]