Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingrijorator. Majoritatea angajatilor ar renunta instant la locul de munca in anumite situatii

de Idei de afaceri 10 Nov. 2021 2481
4.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu releva aspecte importante pentru companii si institutii. In acesta se arata ca peste 70% dintre angajati ar renunta instantaneu la locul de munca, daca apar situatii care le contravin.

"Dupa ce 87% dintre candidati au declarat recent ca li s-a intamplat sa mearga la interviuri care pareau promitatoare, dar in urma carora nu au mai primit niciun semn de la recrutor, platforma de recrutare BestJobs a vrut sa descopere si realitatea din cealalta tabara, a celor care ar renunta la un job inceput de curand fara sa mai raspunda la telefon. Astfel, cel mai recent sondaj-fulger realizat de BestJobs scoate in evidenta motivele pentru care angajatii si-ar supune noii angajatori fenomenului de 'ghosting' la randul lor", arata realizatorul sondajului.
 
Bestjobs precizeaza ca 27% dintre respondenti au spus ca nu vad necesar un asemenea comportament si considera ca plecarea trebuie anuntata indiferent de motivul care a dus la aceasta decizie. 
 
In plus, tot acestia considera ca ar fi imatur sa nu anunti, cu atat mai mult cu cat din discutia cu angajatorul poate reiesi feedback valoros si constructiv pentru ambele parti.  
 
"73% dintre candidati ar renunta la noul job in perioada de proba fara sa anunte angajatorul, daca intampina situatii pe care le considera neplacute, desi procesul de schimbare a jobului poate dura pana la 6 saptamani in cazul angajatilor white collar si chiar pana la 6 luni in cazul angajatilor din categoria gold collar, conform studiului. Dintre acestia, 27% considera imorala impunerea vaccinarii si ar fi determinati sa paraseasca jobul fara pareri de rau. Chiar daca proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentarii la locul de munca a certificatului privind COVID-19 este momentan in dezbatere si nu a fost inca luata o decizie, o buna parte dintre candidati isi arata ingrijorarea cu privire la acest scenariu", se mai arata in documentul citat.  
 
La polul opus insa, doar 1% dintre respondenti au spus ca s-ar simti indreptatiti sa renunte la un job nou daca descopera despre colectiv ca este majoritar impotriva vaccinarii. 
 
In acelasi timp, 54% dintre sustinatorii deciziei de a parasi un job in perioada de proba fara a notifica angajatorul enumera printre motivele care ar justifica un asemenea comportament lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor, neconcordanta intre conditiile discutate in cadrul interviului si realitatea din activitatea de zi cu zi, incalcarea conditiilor obisnuite de munca prin nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului, intarzierea platii salariului. 
 
Un alt motiv pentru care angajatii ar renunta la un job nou fara sa mai priveasca in urma ar fi dobandirea unei mosteniri sau castigul la loterie, in unele cazuri chiar fara a juca un bilet, asa cum declara plini de sperante alti 17% dintre candidatii care au raspuns la sondaj.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: studiuangajatirenuntare loc muncastudiu vaccin loc munca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]