Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Medlife face o achizitie de 80% din actiunile Medici's Timisoara

de Bianca Tila 22 Iun. 2022 841
Medlife face o achizitie de 80% din actiunile Medici's Timisoara
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Medlife anunta semnarea achizitiei de 80% din actiunile Medici's, unul dintre cei mai mari operatori medicali privati din Vestul Romaniei, detinut de antreprenorul Adrian Badescu. Medlife se inscrie ca lider de piata in ceea ce priveste serviciile medicale private din Romania.

Prin aceasta preluare, Medlife si-a propus ca in urmatorii 2 - 3 ani sa transforme Timisoara intr-unul dintre cele mai puternice hub-uri regioanale de sanatate.
 
Antreprenorul Adrian Badescu va ramane in continuare actionariat si va participa activ in managementul grupului pe care l-a fondat. "Negocierea a fost directa, doar cu MedLife am discutat. In urmatorii ani, vom deveni un hub regional", spune Badescu.
 
Grupul Medici's a luat nastere in urma cu 25 de ani ca un business antreprenorial, la initiativa lui Adrian Badescu. Acesta a inregistrat afaceri de peste 20 milioane de lei in 2021. Valoarea tranzactiei pe care a facut-o cu Medlife nu este precizata, insa antreprenorul a mentionat ca in prezent grupul Medici's valoreaza peste 10 milioane de euro.
 
"Am ales sa fac aceasta tranzactie pentru ca va fi o dezvoltare mult mai mare la nivel local, o sa reinvestim in dezvoltare si vor fi de cinci ori mai multi bani pentru investitii decat am fi putut atrage singuri. In urmatorii ani, cu toata infuzia de capital adusa in urma acestei tranzactii, vom deveni un hub regional de sanatate", a precizat pentru ZF Adrian Badescu.
 
Achizitia facuta de Medlife include patru clinici Medici's, laboratorul Laborix si Medici's Hospital. In prezent, tranzactia asteapta acordul Concurentei.
 
Oficialii Medlife spun ca dupa finalizarea achizitiei, echipa actuala de management nu va suferi schimbari, pastrandu-si integral atributiile.
 
In portofoliul Medici's se afla peste 4.000 de abonati permanenti, patru clinici si 40 de cabinete proprii de consultatii, laborator de imagistica medicala, platforma de analize de laborator si peste 200 de medici permanenti si colaboratori.
 
In prezent, Medici's detine si un spital multidisciplinar aflat in constructie. Acesta va avea o suprafata totala de 5.500 metri patrati si este format din doua cladiri gemene. Constructia este finalizata si sunt desfasurate lucrari de amenajari interioare. 
 
Prima cladire va contine farmacie, imagistica prin CT si RMN, sali de operatie, ATI, saloane pre si post operator. Aceasta va fi functionala incepand de luna decembrie a anului curent. In ceea ce priveste a doua cladire, aceasta are termen de finalizare in 2024. Dupa ce intreaga structura va fi finalizata, spitalul ar putea deveni cel mai mare spital privat din Timisoara.
 
"Medici’s devine un partener strategic, cu un rol bine definit in ecosistemul MedLife. Impreuna avem ca obiectiv sa pozitionam si sa transformam regiunea de Vest intr-un hub medical performant. In strategia pe termen lung a MedLife, spitalele reprezinta un punct central si ne propunem sa contribuim considerabil pentru dezvoltarea acestora. 
 
Avem, pe de-o parte, o populatie imbatranita, patologii complexe, iar, pe de alta parte, sesizam si schimbarea de mentalitate a pacientilor care acceseaza mult mai frecvent serviciile medicale integrate, personalizate si cu un grad ridicat de complexitate. Odata cu inaugurarea Medici’s Hospital vom avea o retea de 16 spitale la nivel national", a declarat Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.
 
Actiunile emise de Medlife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata de Bursa de Valori Bucuresti, categoria premium, cu simbolul de tranzactionare "M".


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: medlifeadrian badescumedici's timisoara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]