Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meta are un nou plan pentru Messenger

de Bianca Tila 16 Iun. 2022 1329
Meta are un nou plan pentru Messenger
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Meta isi construieste atent planurile pentru a concura serios cu TikTok. Compania vrea sa reintegreze Messenger in Facebook pentru a oferi servicii complete.

La opt ani dupa ce Messenger a fost separat de Facebook, Meta decide sa revina la starea initiala si sa readuca solutia de chat in cadrul retelei in care a fost creata. Aceasta mutare este menita sa intareasca pozitia Facebook pe piata.
 
In cadrul aplicatiei Facebook, Messenger va avea dedicat un buton cat se poate de vizibil, plasat in coltul din dreapta sus al ecranului.
 
Aceasta idee reiese dintr-o serie de documente interne, vazute de jurnalistii americani de la The Verge. Documentele contin planuri de idei prin care sa ajute Facebook sa concureze cu TikTok.
 
Aplicatia mai tanara, TikTok, continua sa cucereasca si sa ia avant fata de Facebook. Acest fapt o claseaza ca cel mai mare rival al Facebook. Oficialii companiei iau in serios amenintarea, facand demersuri in reintegrarea Messenger. Aceasta este una dintre solutiile propuse de actualul sef Facebook, Tom Alison.
 
De asemenea, Meta nu vrea sa se opreasca aici. Facebook vrea sa-si modifice algoritmul, pentru a avea un newsfeed mai interesant si pentru a-si pastra utilizatorii. Prin aceste modificari, Meta incearca sa ofere un raspuns pentru TikTok.
 
Noul algoritm va afisa postari din intreaga retea sociala, nu doar de la prietenii, paginile si grupurile urmarite de utilizator. Un acest gen de schimbare a fost realizat de Instagram pentru feed-ul principal.
 
Facebook va avea pe prima pagina doua componente de baza. Un rand va contine Stories si Reels si va fi urmat de un feed ce va afisa postarile virale din intreaga retea si chiar preluate de pe Instagram.
 
Toate schimbarile sunt facute in ideea de a concura mai bine cu TikTok, ce are o rata de download cu 20% mai mare decat Facebook si cu 21% mai mare decat Instagram. De asemenea, in ceea ce priveste utilizatorii de iPhone, acestia petrec cu 78% mai mult timp pe TikTok decat pe Facebook.
 

Facebook vs TikTok

Facebook a fost creat de Mark Zuckerberg in anul 2004. Aceasta retea sociala a fost prima care oferea utilizatorilor posibilitatea de a se conecta cu personele apropiate de la distanta, dar si cu cele necunoscute. 
 
In prezent, Facebook  este una dintre cele mai raspandite retele sociale din lume. Inceputul sau a fost drept o retea universitara, dar a fost extinsa catre angajatii unor companii precum Apple si Microsoft.
 
TikTok este o aplicatie si o retea sociala detinuta de ByteDance. Aceasta a fost lansata in China sub numele de "A.me" in septembrie 2016 de Zhang Yiming. Aceasta aplicatie este folosita pentru a crea videoclipuri scurte pe diverse subiecte. In 2017, aplicatia s-a bucurat de recunoastere in afara Chinei.
 
In ceea ce priveste Romania, aplicatia a luat un avans urias in timpul pandemiei de Covid-19. Pe timpul restrictiilor romanii au descoperit aplicatia, incepand sa realizeze continut si formandu-si comunitati in mijlocul subiectelor abordate.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: metamessengerfacebooktiktokfacebook vs tiktokinstagram

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

TikTok pregateste un rival pentru Instagram

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Codul aplicatiei TikTok dezvaluie o noua aplicatie, numita TikTok Photos. Aparent, compania lucreaza in prezent la aceasta. Referintele despre...

Meta foloseste AI-ul pentru imbunatatirea algoritmului

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Algoritmul care recomanda clipuri video utilizatorilor de Facebook va folosi inteligenta artificiala. Aceasta schimbare vrea sa aduca recomandari mai...

Facebook vrea sa inchida sectiunea de stiri

de Bianca Tila
01 Mar 2024
Sectiunea dedicata stirilor din Facebook va disparea din aplicatia platformei pentru Statele Unite si Australia. Meta vrea sa se distanteze de acest...

Meta infiinteaza o echipa pentru a combate dezinformarea cu ajutorul AI

de Bianca Tila
26 Feb 2024
Meta va infiinta o echipa pentru a combate dezinformarea si utilizarea abuziva a inteligentei artificiale generative in perspectiva alegerilor din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]