Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nou record pentru piata cripto. Capitalizarea, peste 3 triliarde!

de Idei de afaceri 08 Nov. 2021 911
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata criptomonedelor a inregistrat un nou record luni. Capitalizarea totala a trecut de pragul de 3 triliarde de dolari americani, adica 3 mii de miliarde!

Analistii au dificultati in a gasi o explicatie pentru cresterea semnificativa inregistrata luni de pretul criptomonedelor.
 
"Piata criptomonedelor se umfla cu o viteza ametitoare", explica Ipek Ozkardeskaya, analista la SwissQuote, adaugand ca este vorba "pe de o parte de speculatie, iar pe de alta de realitate".
 
Incepand de la finele lunii octombrie, pietele americane au acces la un produs financiar de tip ETF care este corelat cu bitcoin, care permite investitorilor sa parieze pe evolutia celei mai importante criptomonede fara a parasi Wall Street.
 
De asemenea, spre deosebire de euro sau dolar, numarul de bitcoin este fixat la 21 de milioane, care sunt emisi gradual, o regula care este imposibil sa fie modificata fara controla intreaga retea descentralizata.
 
In consecinta, unii investitori estimeaza ca criptomonedele sunt un mijloc de a se proteja impotriva inflatiei, care creste in Europa si America de Nord.
 
"Este o strategie extrem de riscanta avand in vedere cat de volatile sunt criptomonedele si ca valoarea lor poate suferi de pe urma presiunii organismelor de reglementare si chiar a comentariilor de pe retelele sociale", avertizeaza Susannah Streeter, analist la Hargreaves Lansdown.
 
Cresterea capitalizarii de piata a criptomonedelor a fost stimulata in primul rand de Bitcoin, a carui cotatie era luni dimineata in crestere cu 5%, pana la 66.035 dolari, apropiindu-se de cel mai ridicat nivel din istorie, in timp ce ethereum, a doua cea mai importanta criptomoneda, era in crestere cu 2%, la 4.727 dolari, dupa ce anterior a atins un nou record de 4.768 dolari.
 
Bitcoin si Ethereum reprezinta peste 40%, respectiv 20%, din piata tuturor criptomonedelor, volatilitatea fiind mai exacerbata pentru micile criptomonede.
 
Cardano, Polkadot si Solana sunt urmatorii pretendenti la titlul de cea mai ravnita criptomoneda.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: criptomonedepiata criptobitcoinethereumcapitalizare cripto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Noi reglementari pentru industria criptomonedelor

de Bianca Tila
31 Oct 2023
Guvernul Marii Britanii a confirmat planurile de reglementare a industriei criptomonedelor, potrivit unui document de consultare care introduce...

Lista criptomonede. 10 criptomonede de viitor in care sa investesti in 2023

de Bianca Tila
23 Iun 2023
Criptomonedele nu sunt gestionate de un sistem central, precum guvernul si se bazeaza pe tehnologia blockchain. Pe masura ce banii digitali continua...

Era criptomonedelor se stinge

de Bianca Tila
04 Iul 2022
Proiectul crypto al Facebook se inchide definitiv pe data de 1 septembrie. Compania-mama planuieste sa inchida portofelul digital Novi la doar 11...

Avertisment oficial UE: Veti pierde toti banii daca investiti in criptomonede

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) a lansat un avertisment oficial pentru toti cetatenii blocului comunitar care vor sa investeasca in criptomonede sau alte...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]