Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Optimism in randul comerciantilor cu privire la Sarbatorile de Iarna

de Florin Amariei 08 Nov. 2021 1634
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ciuda contextului in care ne aflam, Sarbatorile de Iarna aduc putin optimism in randul comerciantilor.

Consumatorii si-au inceput mai devreme cumparaturile de sarbatori in acest an, iar retailerii spera ca vor avea un sezon-record, dupa ce au fost avertizati ca ar putea avea probleme in a cumpara cadourile preferate de Craciun din cauza problemelor de aprovizionare.
 
Federatia Nationala de Retail din SUA (NRF) estimeaza ca vanzarile vor creste cu 8,5% pana la 10,5% fata de 2020.
 
Acest trend s-ar putea observa si in Romania unde vanzarile cu amanuntul in septembrie au fost mai mari cu 8,4% fata de aceeasi luna a anului precedent, desi au crescut cu doar 0,2% in comparatie cu luna august.
 
Totodata, un sondaj al Conference Board arata ca 58% dintre consumatorii americani se asteapta la preturi mai mari de sarbatori, in timp ce doar 42% intentioneaza sa comande online cel putin jumatate din cadouri, in scadere fata de cei 52% de anul trecut, "ceea ce semnaleaza o intoarcere a clientilor la mall".
 
Un raport recent al Manpower Group arata ca, la nivel mondial, 69% dintre angajatori nu pot gasi persoane cu competentele de care au nevoie, ceea ce reprezinta cea mai mare cifra din ultimii 15 ani.
 
In cazul Romaniei, rezultatele cercetarii arata ca este o tara in care este foarte dificil sa gasesti angajati avand competentele dorite, in conditiile in care aproape 80% dintre angajatori au probleme in a gasi talente. Datele centralizate releva faptul ca, in prezent, exista 280.000 de locuri de munca neocupate, ceea ce a declansat decizia Guvernului de a creste numarul de lucratori extracomunitari admisi in Romania, in paralel cu o simplificare a procedurilor de angajare pentru acestia.
 
Peste Ocean, in SUA, exista inca peste 10 milioane de locuri de munca vacante, iar cel mai recent raport pe acest subiect privind crearea de posturi in sectoarele non-agricole a avut cifre bune, numarul de angajati fiind in crestere cu 531.000, in octombrie, in timp ce rata somajului a scazut usor la 4,6%.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: optimismafacericomerciantisarbatori de iarna

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]