Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pietele de capital din UE, unite!

de Florin Amariei 25 Nov. 2021 1348
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana este pregatita sa ia masurile necesare pentru ca toate pietele de capital din UE sa fie unite.

Prin noile propuneri se va asigura un acces mai bun al investitorilor la datele privind intreprinderile si tranzactiile. Totodata, masurile vor incuraja investitiile pe termen lung si vor facilita comercializarea transfrontaliera a fondurilor de investitii in conditii de mai mare siguranta. In ansamblu, propunerile vor conecta mai bine intreprinderile din UE cu investitorii, imbunatatind accesul intreprinderilor la finantare, sporind oportunitatile de investitii pentru investitorii de retail si ducand la o mai mare integrare a pietelor de capital din UE.
 
"Pietele de capital indeplinesc un rol esential, alaturi de banci, in finantarea economiei noastre, dar sunt necesare progrese suplimentare pentru finalizarea uniunii pietelor de capital. Astazi luam masuri la diferite niveluri: cresterea gradului de transparenta al pietelor noastre de capital, facilitarea accesului la date financiare si legate de durabilitate si sporirea atractivitatii produselor de investitii, cum ar fi ELTIF si alte fonduri de investitii alternative, pentru investitori si administratorii de fonduri. Dar nu ne limitam doar la aceasta; anuntam astazi si initiative mai ambitioase privind uniunea pietelor de capital, care se vor concretiza in 2022 si care vizeaza accesul intreprinderilor la pietele publice, finantarea deschisa, educatia financiara si insolventa", a declarat comisarul pentru servicii financiare, stabilitate financiara si uniunea pietelor de capital, Mairead McGuinness.
 
Propunerile legislative adoptate de Comisia Europeana privesc in primul rand Punctul unic de acces european (European Single Access Point - ESAP). Acesta va reprezenta un punct unic de acces la informatiile publice financiare si legate de durabilitate referitoare la intreprinderile din UE si produsele de investitii din UE. ESAP le va conferi intreprinderilor o mai mare vizibilitate in ceea ce priveste investitorii, oferind posibilitatea mai multor surse de finantare. Punctul unic de acces european va integra, de asemenea, informatii referitoare la durabilitate publicate de intreprinderi, ceea ce va sprijini obiectivele Pactului verde european. Ca spatiu comun de date, ESAP este o piatra de temelie a Strategiei digitale a UE si a Strategiei privind finantele digitale, se precizeaza in comunicat.
 
O alta propunere priveste revizuirea Regulamentului privind fondurile europene de investitii pe termen lung (ELTIF), care va duce la un grad mai mare de atractivitate a ELTIF pentru investitori si la un rol mai important al ELTIF ca sursa complementara de finantare pentru intreprinderile din UE. Revizuirea regulamentului va facilita, de asemenea, investitiile investitorilor de retail in ELTIF, in special prin eliminarea pragului minim de investitii de 10.000 euro, asigurand, in acelasi timp, o protectie solida a investitorilor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: piete de capitaluemasuri piete de capital comisia europeana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]