Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedinte CA al Libra Bank: Sistemul bancar se va schimba

de Idei de afaceri 18 Nov. 2021 888
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele CA al Libra Bank, Radu Ghetea, spune ca sistemul bancar se va schimba, iar sediile fizice vor fi din ce in ce mai putine.

"Ce o sa se intample in viitorul apropiat? Cred ca este important sa fim de acord cu totii ca, in viitorul apropiat, modelul de business in banking se va schimba. Este clar ca experienta pe care noi am capatat-o in pandemie - si am vazut ca se poate lucra si cu mai putini oameni la banca, se poate lucra foarte mult online, ne aduce la concluzia ca, intr-un viitor nu foarte indepartat, modelul de banking se va schimba. In special in zona retail - as adauga nu numai persoanele fizice, as folosi retail pentru o acoperire mai larga, inclusiv IMM-urile sau intreprinderile mai mici - vor lucra mult mai mult la distanta decat aproape de banca. Vor fi duse spre extrem serviciile online si, asta bineinteles, din punct de vedere al bancilor va insemna o regandire a structurilor, a unitatilor, a unitatilor de suport si asa mai departe", a mentionat Ghetea la un eveniment.
 
El a subliniat ca este nevoie de foarte multi IT-isti si de "oameni care sa inteleaga, nu neaparat sa fie oameni cu pregatire strict IT - dar oameni care sa inteleaga ce inseamna sa faci business in era moderna, in era in care digitalizarea este pe primul loc".
 
"In viitor vom avea noi modele de business, in special in zona retail. In zona corporate lucrurile se vor mai simplifica, se vor mai automatiza, operatiunile nu vor mai necesita prezenta la banca, dar din punct de vedere al activitatii de creditare, in care bancile se expun, parerea mea este ca vom continua sa avem contacte cu clientul, de multe ori experienta mea spune ca si expresia fetei poate sa spuna foarte mult. Sigur, putem face si online treaba asta, dar nu poti sti cand si-a schimbat zambetul si a inchis camera. A inchis camera spunand 'nu avem net', dar el a facut o grimasa cand a aflat care sunt conditiile de la banca si cat de complicat va fi sa le indeplineasca", a mai spus presedintele CA al Libra Internet Bank.
 
In opinia sa, pandemia in sistemul bancar, dar nu numai, a reusit sa accelereze ceea ce, la un moment dat, mergea destul de lent: digitalizarea societatii.
 
"Si nu numai la noi, in intreaga Europa, in intreaga lume, digitalizarea a facut pasi enormi datorita acestei situatii neplacute care se numeste pandemie, de unde se vede ca in tot raul mai exista si cate un bine. Acest bine nu poate compensa raul pe care l-a facut pandemia pe de alta parte. Sistemul bancar romanesc a facut fata cu foarte mult succes, cu brio, acestei provocari care a insemnat pandemia si cred ca este deja momentul sa spunem ca am invatat foarte mult din pandemie pentru a ne putea desfasura activitatea in conditii aproape de normal.", a adaugat Ghetea.
 
El sustine ca a contribuit la aceasta situatie faptul ca in sistemul bancar, pe de o parte bancile, au reusit sa se reorganizeze corespunzator, astfel incat sa protejeze proprii salariati, dar si sa protejeze si sa asigure in continuare servicii de buna calitate pentru clientii lor.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: libra bankpresedinte libra bankgheteasedii fizice banci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]